Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot omvårdnad

Institutionen för omvårdnad

Ansök

senast

2021-05-23

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100 %
 • Ort Umeå

Vid Institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom ämnet omvårdnad.

Nu söker vi en doktorand för arbete i forskningsprojektet ”Digitalt räddningsstöd vid arbetsplatsolyckor inom bygg- & anläggningsbranschen”. Projektets syfte är att utveckla kompetens och expertis inom distansvård integrerat med digital teknik genom samverkansmodeller mellan samhällets civila aktörer och sjukvård.  Forskningsprojektet kommer att genomföras regionalt i norra Norrland och i samverkan emellan byggföretag, Umeå universitet, och hälso- och sjukvård. För att studera detta använder vi kvalitativa och kvantitativa metoder.

Kvalifikationer för doktorandprojektet

Grundläggande behörighet är att sökande är legitimerad sjuksköterska med högskoleutbildning omfattande 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå inom omvårdnad. Det förväntas färdigheter i skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska, såsom förmågan att formulera och lösa vetenskapliga frågor med olika analysmetoder. God samarbetsförmåga, driv och förmåga att arbeta självständigt betraktas är meriterande.

Särskilda behörigheter är erfarenhet av processutveckling inom telemedicin, videostöd- och med biosensorer kopplat till utveckling av vårdmodell för civil insatsperson. Vidare är yrkeserfarenhet med övning, livräddning och telemedicin en merit, liksom erfarenhet av datainsamling av forskningsdata genom fältövningar och simuleringar av hela traumavårdkedjor.

Bedömning

Utvärdering av förmågan att tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå baseras främst på:

 • Kunskaper och färdigheter relevanta för forskarstudier inom området.
 • Förmåga att formulera och lösa vetenskapliga frågor.
 • Färdigheter i skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska.
 • Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen, t ex yrkeserfarenhet.

Ett urval kommer att göras bland behöriga sökande baserat på meriter och bedömd potential att tillgodogöra sig studier på forskarnivå. Intervjuer i samband med tillsättning av anställningen kommer att ske. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av institutionsledningen utsedd forskarutbildningsgrupp. Antagning till forskarutbildning initieras efter avslutad urvalsprocess.

Tillträde

Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Närmare upplysningar lämnas av Michael Haney, 090-786 62 55, michael.haney@umu.se eller Birgitta Olofsson, 090-786 63 33, birgitta.olofsson@umu.se.

En fullständig ansökan ska innehålla:

 1. Ett personligt följebrev med motivering till varför du söker och varför du är lämpad till forskarutbildningsplatsen, max 1 500 ord.
 2. CV/meritförteckning.
 3. Styrkta kopior av examensbevis, betyg och intyg.
 4. Kopior på examensarbete och eventuella publikationer.
 5. Kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro (http://www.umu.se/om-universitetet/lediga-jobb/) och vara inkommen senast 210523. Diarienummer: AN 2.2.1-705-21

Dokument ska bifogas elektroniskt i Word- eller PDF-format. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Anställningsform och omfattning:

Anställningen är begränsad till fyra år på heltid eller upp till fem år om undervisning och annat institutionsarbete utförs. Undervisning och annat institutionsarbete (upp till högst 20%) kan inkluderas.

Avsikten är att tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt. Enligt Högskoleförordningen (12 kap 2 §) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Övriga information http://www.medfak.umu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/doktorandhandboken/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Michael Haney michael.haney@umu.se

090 786 62 55

Birgitta Olofsson birgitta.olofsson@umu.se

090 786 63 33

Diarienummer

AN 2.2.1-705-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-05-23

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.