Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot radiofysik

Institutionen för strålningsvetenskaper

senast

2019-03-29

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100
  • Ort Umeå

Umeå universitet söker en doktorand i radiofysik med inriktning mot strålbehandling. Anställningen är placerad vid Institutionen för strålningsvetenskaper. Utbildningen omfattar fyra års heltidsstudier, vilka fördelas på fem år med 20 % undervisning. Doktorandanställningen förväntas vara tillsatt 2019-09-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-03-29.

Om projektet Optimering av strålbehandling, korrelation mellan bildgivande modaliteter, patologi och klinisk endpoint
Projektet tar sin utgångspunkt i datasamlingar där bild-data (PET och MR) samlas in för patienter tillsammans med kliniska resultat och patologi. De tre datasamlingar som kommer att vara tillgängliga för projektet rör prostatacancer (bilder och patologi), skivepitelcancer (upprepade bilder, klinisk outcome och biopsi-data), samt hjärntumörer (upprepade bilder samt klinisk outcome). Målsättningen är dels att utveckla och validera en metod för dosepainting baserad på funktionell MR samt PET, dels att identifiera prognostiska markörer som kan användas för att identifiera patientgrupper som är lämpliga för eskalerad behandling. Arbetet kommer att innehålla en väsentlig del bildbehandling.

Projektet kommer att bedrivas i nära samarbete med onkologer, patologer, radiologer, datavetare samt strålningsfysiker.

Kvalifikationer
De grundläggande behörighetskraven för att bli antagen till utbildning på forskarnivå är avlagd examen på avancerad nivå,  med avklarade kurser på minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller motsvarande kvalifikationer som förvärvats på annat sätt i Sverige eller utomlands.

De särskilda behörighetskraven för att antas till utbildning på forskarnivå i radiofysik kan antingen vara sjukhusfysikerexamen eller annan universitetsutbildning med minst 90 hp inom fysik, datavetenskaper eller teknik, samt minst 60 hp i matematik, där max 10 hp statistik kan ingå, eller motsvarande utbildning.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Meriterande
Sjukhusfysikerexamen eller motsvarande är meriterande. Eftersom undervisning på 20 % kommer att bli del av anställningen så är intresse av undervisning ett krav och dokumenterad förmåga och erfarenhet av att bedriva undervisning på avancerad nivå meriterande.

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska och innehålla:

• Ett personligt brev med kort beskrivning av dina forskningsintressen och en motivering till varför du söker, samt din kontaktinformation
  • En meritförteckning (CV)
  • I förekommande fall kopior av kandidat- och masteruppsatser, samt andra vetenskapliga publikationer eller erfarenheter av värde
  • Betygskopior, examensbevis, samt dokumentation över avslutade akademiska kurser
  • Kontaktinformation till två tillfrågade kontaktpersoner

Ansökan görs via universitetets e-rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen senast 2019-03-29. Referensnummer: AN 2.2.1-170-19.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av professor Tufve Nyholm (tufve.nyholm@umu.se)

Löneplacering

Löneplacering sker enligt fastställd lönesteg för doktorandbefattningar.

Övrig information

Då vi eftersträvar en jämnare könsfördelning inom avdelningen uppmuntrar vi kvinnor som sökande.

Välkommen med din ansökan!

Enligt överenskommelse

Tufve Nyholm