Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Doktorand i medicinsk vetenskap mot biomedicinsk laboratorievetenskap

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Ansök

senast

2021-10-28

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot biomedicinsk laboratorievetenskap.

Beskrivning

Vi söker en doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot biomedicinsk laboratorievetenskap till institutionen för klinisk mikrobiologi. Forskningsområdet rör amyloida sjukdomar med ett fokus på de amyloida sammansättningar som associeras till Alzheimers sjukdom, diabetes typ 2 samt familjär amyloidos. Projekten är specifikt fokuserade på att förstå de molekylära mekanismer som orsakar amyloidbildningen samt effekten av de endogena proteiner som man idag vet motverkar dessa processer. Du kommer att använda olika former av kromatografiska metoder för proteinrening, transmissionselektronmikroskopi, thioflavin-baserade fluorescenstekniker samt olika immunologiska metoder för analys.

Projekten innehåller även studier i eukaryota cellsystem. Amyloider har generella egenskaper och dessa strukturer återfinns även på andra områden i naturen. Projekten kommer därför även att inkludera studier av bakteriella amyloider i form av biofilm.

Vi erbjuder en internationell, stimulerande och samarbetsorienterad forskarmiljö där din vetenskapliga karriärutveckling främjas. Anställningen är begränsad till motsvarande fyra år på heltid eller upp till fem år, varav undervisning eller annat avdelningsarbete kan utgöra max 20%.

Du som antas till utbildning på forskarnivå fr.o.m. 2021-07-01 kommer att ingå i det fakultetsgemensamma forskarutbildningsprogrammet vid Medicinska fakulteten. Programmet omfattar 25 hp och erbjuds i två studietakter: 25 hp över 8 terminer (totalt 4 år) respektive över 12 terminer (totalt 6 år), med programstart varje höst- och vårtermin. Mer information om programmet går att finna på fakultetens hemsida för utbildning på forskarnivå:

https://www.aurora.umu.se/organisation-och-styrning/organisation/fakultetssidor/medicinsk-fakultet/forskarutbildning/

Arbetsuppgifter

Tjänsten ger dig möjlighet att utvecklas till en självständig forskare som på egen hand planerar och utför experiment, tolkar resultat och sätter dessa i en vetenskaplig kontext.

 • Du kommer att presentera och diskutera din forskning med andra forskare inom och utanför gruppen och är aktivt engagerad i sammanställning och publicering av forskningsresultat.
 • Du kommer att handleda studenter på master/magister-nivå, och delta i institutionens övriga undervisning.[GM1] [AO2]
 • Du kommer att komplettera din forskarutbildning med obligatoriska och valfria kurser, aktivt deltagandet i seminarserier och litteraturdiskussionsträffar.
 • Du agerar i överensstämmande med universitetets policy för lika möjligheter och dataskydd

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet för att antas till utbildning på forskarnivå är minst 240 hp, varav minst 60 hp på avancerad nivå. Särskild behörighet för ämnesinriktningen biomedicinsk laboratorievetenskap är att den sökande måste vara skicklig i både muntlig och skriftlig kommunikation på engelska. Den sökande ska också ha grundläggande kompetens i biomedicinsk laboratoriekunskap eller ha motsvarande kunskaper.

Vi ser gärna att den sökande kan arbeta självständigt såväl som i grupp, att du är motiverad samt villig att ta sig an nya vetenskapliga och metodologiska utmaningar. Kompetens inom proteinuttryck/rening, molekylärbiologiska metoder samt eukaryot cellodling är meriterande.

Villkor
Ansökan ska innehålla:

 1. Personligt brev som beskriver relevanta kvalifikationer och din motivation
 2. CV
 3. Styrkta kopior av examensbevis, intyg och betyg.
 4. En forskningspublikationslista samt en kopia av kandidat- eller masteruppsats.
 5. Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Ansökan görs elektroniskt via Varbi.
Handlingarna ska vara i word- eller pdf-format.
Sista ansökningsdag är 2021-10-28.

Vid frågor kontakta Anders Olofsson anders.olofsson@umu.se

 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Anders Olofsson

anders.olofsson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1408-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-10-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.