Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Doktorand i miljövetenskap – Effekter av beteendestörande föroreningar

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Ansök

senast

2022-02-01

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (Umeå universitet) söker en doktorand.

Är du intresserad av hur föroreningar kan påverka djurs beteende? Är du även intresserad av att vara delaktig i utvecklingen av nästa generations ljudbaserade miljöövervakningsverktyg? I så fall, sök denna fyra år långa doktorandanställning hos oss i Umeå. Inom forskarutbildningen kommer du att få chansen till att studera hur vanliga föroreningar påverkar invertebrater i mark och vatten. Du kommer att vara en del av en kreativ forskningsmiljö där vi jobbar tvärvetenskapligt i gränsområdet mellan miljövetenskap och teknik. Vår forskning syftar till att öka vår förståelse för hur miljöföroreningar kan påverka ekosystem i mark och vatten.

Jonatan Klaminder kommer att vara huvudhandledare.

 

Kompetenskrav

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs det att den sökande har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, eller slutförda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller motsvarande kvalifikationer.

För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till forskarutbildning i miljövetenskap krävs att den sökande har godkända kurser relevanta för ämnesområdet om minst 120 högskolepoäng. Minst en kurs på avancerad nivå i ett ämne som är centralt för den forskarstuderandes planerade inriktning ska ingå liksom ett självständigt arbete (examensarbete) med miljöinriktning om minst 15 högskolepoäng ska ingå. Kraven på förkunskaper enligt ovan anses uppfyllda även av den som på annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Kraven ska vara uppfyllda vid antagning till forskarutbildningen.

Vi förväntar oss att den sökande har en akademisk bakgrund miljövetenskap, ekotoxikologi, teknik eller motsvarande. Till denna anställning söker vi en person som gärna jobbar tvärvetenskapligt mellan ovannämnda discipliner.

Erfarenhet från studier av djurbeteende är meriterande. En annan merit är erfarenhet av ljudbaserad teknik.

 

Villkor för anställningen

Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (upp till max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.

 

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem senast den 1 februari 2022. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska.

Ansökan ska innehålla:

1. Kortfattad beskrivning (max 2 sidor) av varför du är intresserad av och lämpad för befattningen
2. Curriculum vitae (CV)
3. Styrkt kopia på examensbevis
4. En lista på dina universitetskurser, med betyg
5. Kopior på eventuella publikationer/examensarbete

Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF.

 

Kontakt

Vid frågor rörande anställningen var vänlig kontakta professor Jonatan Klaminder, jonatan.klaminder@umu.se

 

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 120 medarbetare, varav 24 är doktorander. För mer information, se https://www.umu.se/institutionen-for-ekologi-miljo-och-geovetenskap/ 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1800-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2022-02-01

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.