"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Doktorand i psykologi inriktning mot psykisk, reproduktiv och sexuell hälsa

Institutionen för psykologi

Ansök

senast

2023-02-06

  • Typ av anställning Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Doktorand i psykologi med inriktning mot psykisk, reproduktiv och sexuell hälsa 

Institutionen för psykologi söker en doktorand i psykologi till ett projekt som syftar till att undersöka psykisk, reproduktiv och sexuell hälsa hos unga vuxna med cancer, ’Fex-Can, Fertilitet och sexualitet efter cancer’. Ansök senast 2023-01-23. 

Projektbeskrivning 

Institutionen för psykologi vid Umeå universitet söker en doktorand till ett projekt med syfte att undersöka psykisk, reproduktiv och sexuell hälsa hos unga vuxna som diagnostiserats med cancer. Inom ramen för projektet kommer ett befintligt webbaserat behandlingsprogram att vidareutvecklas och testas i klinisk miljö. Det kommer att finnas möjlighet att formulera egna forskningsfrågor inom ramen för projektets övergripande syften. 

Behörighet 

Grundläggande behörighetskrav för att bli antagen till utbildning på forskarnivå är avlagd examen på avancerad nivå, fullgjorda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att antas till utbildning på forskarnivå i psykologi krävs dessutom att den sökande har minst 90 högskolepoäng i ämnet psykologi. Projektets utformning gör att sökande ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vi söker en engagerad, ansvarsfull och kreativ doktorand med hög motivation för forskarstudier. Anställningen som doktorand ställer krav på god förmåga att arbeta i ett team såväl som förmåga att arbeta självständigt. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska och engelska är nödvändig. För den aktuella anställningen ser vi det som meriterande att ha arbetat med frågor relaterade till psykisk och reproduktiv hälsa, särskilt i samband med cancersjukdom. Dokumenterad erfarenhet av forskningsarbete med kvantitativa och kvalitativa metoder är också meriterande. Vid urval kommer vikt att läggas vid personlig lämplighet såsom samarbets- och kommunikationsförmåga på svenska och engelska. 

Villkor för anställningen 

Utlysningen avser heltidsanställning som doktorand med målsättning om en doktorsexamen. Doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt forskarutbildning vilket innefattar själva projektet, men även forskarutbildningskurser. För anställningen gäller att du förväntas utföra huvuddelen av ditt arbete på Institutionen för psykologi, Umeå universitet. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete ingå (upp till max 20 %). Anställningen är tidsbegränsad till fyra år vid heltidsstudier, med förlängning i upp till ett år vid institutionsarbete. I ett första skede omfattar anställningen ett år, varpå den förnyas med högst två år i taget under förutsättning att den individuella studieplanen följs. 

Ansökan 

Ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi, som du hittar på universitetets sida för Lediga jobb. Ansökningsförfarandet öppnar 2022-12-05. 

http://www.umu.se/om-universitetet/lediga-jobb/  

En fullständig ansökan ska innehålla: 

  1. Personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten (max 2 sidor) 
  2. CV/meritförteckning 
  3. Ett kort skiss på max två sidor där du ger en beskrivning av ditt forskningsintresse i relation till forskningsprojektet och befattningens inriktning 
  4. Kopior av examensbevis 
  5. Kopior av uppsatser/övriga publikationer 
  6. Ev. övriga meriter med relevans för anställningen 
  7. Kontaktuppgifter till två referenspersoner 

Observera att ofullständig ansökan inte kommer att behandlas. 

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med ett arbetsprov. Arbetsprovet består av läsning, sammanfattande och kvalitetsbedömning av en vetenskaplig artikel. 

Närmare upplysningar lämnas av professor Claudia Lampic, +46-90-786 57 06, claudia.lampic@umu.se eller prefekt Annika Nordlund, 090-786 78 30, annika.nordlund@umu.se 

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst. 
Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.  

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-23     

Institutionen för psykologi: 

Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Vi har ca 90 anställda varav 10 är doktorander. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida. 

https://www.umu.se/institutionen-for-psykologi/ 

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Faktaruta

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-02-06

Diarienummer

AN 2.2.1-1879-22

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.