Hoppa direkt till innehållet
printicon

E-arkivarie

Universitetsledningens kansli

Ansök

senast

2019-10-11

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Har du erfarenhet av att arbeta med e-arkivering eller har du ett brinnande intresse för detta område? Vi söker en arkivarie till vårt e-arkivprojekt och erbjuder stimulerande arbetsuppgifter i en utvecklande arbetsmiljö.

Universitetsledningens kansli har ett 20-tal medarbetare, varav två arkivarier.  

Arbetsuppgifter

Arkivarierna vid Umeå universitet ansvarar för hanteringen av universitetets centrala arkiv samt för den strategiska utvecklingen av arkivfrågor vid universitet. I arbetsuppgifterna ingår därför både att ordna och förteckna arkiv och att utarbeta styrdokument inom verksamhetsområdet.

Arkivarierna deltar också i utvecklingen och kvalitetssäkringen av myndighetens dokumenthantering, ärendeprocess och rutiner kring arkivering i stort, i syfte att ständigt förbättra rutiner och processer. Arbetet sker i nära samarbete med den centrala registraturen. Inom expertområdet ger arkivarierna service och stöd till både allmänheten och verksamma inom universitetet och arbetar också aktivt med intern vidareutbildning.

Som e-arkivarie arbetar du i projektgruppen för e-arkivprojektet tillsammans med personal från verksamhetsområdet IT. Tillsammans med de andra arkivarierna arbetar du också med arkivariernas sedvanliga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arkivarieutbildning, eller annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig, gärna med relevanta systemvetenskapliga inslag. Du har flerårig erfarenhet från självständigt arkivariearbete. Du ska ha stor vana av att arbeta i digitala miljöer samt erfarenhet av vårt arkivförteckningssystem Visual Arkiv, eller annat motsvarande system. Arbetet förutsätter mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.  

Som person är du noggrann och effektiv och ser till helheten för att nå verksamhetens mål. Du har mycket god samarbetsförmåga och skapar goda kontakter med övriga delar av verksamheten. Du är van vid att arbeta självständigt och systematiskt och är drivande i ditt arbete. Du tycker om och kan pedagogiskt förmedla den kunskap du har. Då arbetet innebär en stor del eget ansvar kommer din förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter att vara viktig.

Meriterande

Erfarenhet av att arbeta med e-arkivering eller dokumenterat intresse för detta område är meriterande. Erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och kunskaper inom för verksamhetsområdet relevanta juridiska rättsområden är också meriterande.

Villkor

Anställningen avser heltid (100%) och är en visstidsanställning under två år, med tillträde enligt överenskommelse.

Tillträde

enligt överenskommelse

Kontaktperson

Chatarina Larson, enhetschef

090-786 53 51

Dennis Jakobsson, verksamhetsansvarige

090-786 51 24

Diarienummer

AN 2.2.1-1293-19

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-10-11

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.