Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonom till institutionen för molekylärbiologi

Institutionen för molekylärbiologi

Ansök

senast

2022-07-05

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Är du en skicklig ekonom som trivs med ett innehållsrikt och varierande arbete på en multinationell arbetsplats? Sök då anställningen på Institutionen för molekylärbiologi.

Den nya ledningen för institutionen söker nu ytterligare en medarbetare för att kunna förstärka och utveckla institutionens ekonomisupport och därmed stödet för ledning, forskargrupper och utbildning. I detta arbete kommer innehavaren av den här utlysta anställningen, som benämns ekonomisamordnare, att ha en central roll.

Anställningen är tillsvidare avseende heltid med tillträde snarast möjligt, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Arbetsuppgifter

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna som ekonomisamordnare ingår följande:

 • Ta fram underlag för samt upprätta institutionens budget, prognoser och bokslut
 • Samordna det ekonomiadministrativa arbetet vid bokslut och prognostillfällen
 • Samordna arbetet mellan institutionens ekonomiadministratörer
 • Utgöra ett kvalificerat stöd för personal och ledning inom ekonomiområdet, exempelvis budgetstöd med fullkostnadskalkyler vid projektansökningar, analyser och utredningar
 • Upprätthålla och utveckla ekonomiadministrativa processer och rutiner för ekonomisk uppföljning och rapportering av externfinansierade forskningsprojekt samt att relaterat revisionsmaterial finns.
 • Löpande bokföring, bistå forskargrupper med uppföljning, analys samt övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten. Dina arbetsuppgifter kan komma att ändras över tid.

              

Kvalifikationer

Du har civilekonomexamen eller högskoleexamen inom företagsekonomi och flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive självständigt upprättande av budget och bokslut. Du behärskar pivottabeller i Excel, och kan använda dem för att sammanställa och analysera ekonomiska utfall och finansieringsalternativ. Du har förmågan att förmedla och beskriva dina slutsatser på ett pedagogiskt sätt. Du har god datorvana och är väl bekant med övriga program i Office-paketet. Eftersom en stor del av personalen har annat modersmål än svenska behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska.

I din roll som ekonomisamordnare är förmågan att kommunicera och samarbeta med både ledning och övriga ekonomiadministratörer av central betydelse och att du som person är analytiskt lagd, noggrann, ansvarstagande och med hög integritet och god samarbetsförmåga. Du är också utvecklingsinriktad, förändringsbenägen och ser det som självklart att ta reda på den information du behöver för att komma vidare i arbetet och fortbildar dig kontinuerligt i gällande regelverk med mera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna på högskola/universitet är önskvärt. Erfarenhet från utvecklingsarbete samt ledningsuppdrag är meriterande. Önskvärt är också erfarenhet av redovisnings- och revisionsarbete samt hantering av EU-projekt. Även erfarenhet från arbete utomlands eller i internationaliserad miljö är en merit.

 

Ansökan

Du ansöker genom vårt elektroniska rekryteringssystem senast 5 juli 2022. Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis samt relevanta intyg och betyg

I slutfasen av rekryteringen kommer referenser att tas.

 

Kontaktpersoner för denna rekrytering:

Matthew Francis, prefekt, prefekt.molbiol@umu.se

Staffan Andersson, biträdande prefekt, staffan.andersson@umu.se

Välkommen med din ansökan!
 

Mer om oss

För mer information om institutionen se www.umu.se/molbiol.

Tillträde

Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Matthew Francis, Prefekt

prefekt.molbiol@umu.se

Staffan Andersson, biträdande prefekt

staffan.andersson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1088-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-07-05

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.