Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonom till Planeringsenheten

Planeringsenheten

Ansök

senast

2022-06-30

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Planeringsenhetens verksamhet styrs i hög grad av prioriteringar och direkta uppdrag från universitetsledningen. Enhetens huvudsakliga uppdrag är att arbeta med övergripande planering och uppföljning av all verksamhet inom universitetet. I det ingår bland annat arbete med universitetets budget samt beredning av årsredovisning och budgetunderlag till regeringen.

Planeringsenheten utgör även ett strategiskt stöd till universitetsledningen i frågor som rör forskning och utbildning. Inom enheten finns också det ledningsnära administrativa stödet i form av universitetsstyrelsens, rektors, prorektors, vicerektorernas och universitetsdirektörens sekreterare.

Tycker du att det låter spännande att arbeta i en stor organisation med omväxlande och utvecklande arbetsuppgifter inom ekonomi? Då är detta något för dig!

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Planeringsenhetens ekonomigrupp. I arbetsuppgifterna ingår att göra analyser och kalkyler samt ekonomiskt utredningsarbete. Du kommer att arbeta med budget, prognos, bokslut och ekonomiuppföljning, både för enheten men också för universitetet som helhet. I arbetsuppgifterna ingår även planering och upprättande av universitetets årsredovisning och uppföljningar av ekonomisk karaktär gällande särskilda satsningar.

Du svarar på förfrågningar i ekonomiska och finansiella ärenden, samt skriver beslutsförslag och är föredragande i olika beslutsorgan samt utför andra inom området förekommande arbetsuppgifter.

Vi är ett härligt team som hjälper varandra och söker nu en vikarierande ekonom under ett års tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller utbildning som vi bedömer vara relevant för anställningen. Vi ser gärna att din relevanta utbildning är från de senaste fem åren. Du har gärna relevant erfarenhet av ekonomiarbete. Vidare har du goda kunskaper i Microsoft Office-program såsom Word och Excel samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Arbetsuppgifterna innebär många kontakter, du behöver därför ha en mycket god samarbetsförmåga och tycka om att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare är du analytisk och noggrann i ditt arbetssätt. Vi söker dig som är flexibel och som tycker det är roligt med varierande arbetsuppgifter. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Som person är du driven och har lätt för att lära dig nya saker och tycker det är roligt att utvecklas i din arbetsroll.

Du behöver vara självgående och kunna leverera i tid.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete från offentlig sektor.

Villkor

Anställningen ett vikariat på heltid t.o.m. 2023-06-30, med tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Arbetsprov kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Carina Henningsson, tf. enhetschef, controller

carina.henningsson@umu.se,090-7865663

Diarienummer

AN 2.2.1-1099-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-06-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.