Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonom till Planeringsenheten

Universitetsförvaltningen

Ansök

senast

2021-09-26

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Planeringsenheten tillhandahåller ett kvalificerat utrednings- och handläggarstöd inom områdena: utbildning, forskning, forskarutbildning, kvalitet, ekonomi, organisation, regelverk och ledningskoordination. Verksamheten styrs i hög grad av prioriteringar och direkta uppdrag från universitetsledningen. På enheten finns många duktiga och trevliga medarbetare och vi hoppas att du vill bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Planeringsenhetens ekonomigrupp. I arbetsuppgifterna ingår att göra analyser och kalkyler samt ekonomiskt utredningsarbete. Du kommer att delta i arbetet med budget och bokslut för Umeå universitet och samordna arbetet med att ta fram underlag inför den universitetsgemensamma verksamhetsplanen. Universitetet har under de senaste åren arbetat med att införa en tillitsbaserad styrning och ledning och du  kommer delta i det fortsatta implementeringsarbetet av det nya sättet att styra och leda.

I arbetsuppgifterna ingår även uppföljning och ekonomihantering av de särskilda insatser som Universitetsstyrelsen tagit beslut om, i syfte att stärka utbildning och forskning. En satsning omfattande totalt 315 miljoner kronor under perioden 2021-2025.
Du svarar på förfrågningar i ekonomiska och finansiella ärenden, samt skriver beslutsförslag och är föredragande i olika beslutsorgan samt utför andra inom området förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande och flerårig erfarenhet av ekonomiarbete, så som budget, prognos och uppföljning inom offentlig sektor. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office-program såsom Word och Excel samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Arbetsuppgifterna innebär att du behöver ha en god analytisk förmåga och är noggrann. Du är flexibel och öppen för varierande arbetsuppgifter. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och kunna leverera i tid. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete vid ett lärosäte liksom erfarenhet av att bereda och föredra ärenden.

Villkor

Anställningen en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Din ansökan ska vara inkommen senast den 26 september. 

Arbetsprov kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse

Kontaktperson

Susanne Fahlgren, enhetschef Planeringsenheten

susanne.fahlgren@umu.se, 072-717 65 06

Mikaela Hammarstedt, HR-specialist

mikaela.hammarstedt@umu.se, 090-786 78 93

Diarienummer

AN 2.2.1-1220-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-09-26

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.