Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonom vid Konsthögskolan

Institutionen Konsthögskolan

Ansök

senast

2022-12-07

  • Typ av anställning Tillsvidare anställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Konsthögskolan tillhör den Humanistiska fakulteten och finns på Konstnärligt campus. Med 75 studenter, ett tiotal anställda och ett stort antal gästlärare är det en dynamisk och internationell miljö. Konsthögskolan har ett 3-årigt kandidatprogram (BFA) och ett 2-årigt mastersprogram (MFA). Internationella kontakter och utbyten är en viktig del av utbildningen. Varje sommar erbjuds två eller tre sommarkurser. Konstnärlig forskning har bedrivits vid institutionen i mer än ett decennium och är ett viktigt utvecklingsområde.

Vi är en kreativ arbetsplats där alla medarbetare har goda möjligheter att påverka verksamheten. Vi har roligt tillsammans och har goda förutsättningar till utveckling och omväxlande arbetsuppgifter. Vi söker nu en ekonom på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Som ekonom erbjuds du möjlighet att tillsammans med ledningsgruppen utveckla ditt eget arbete och utforma egna rutiner. Besök gärna Konsthögskolans hemsida (http://www.art.umu.se/sv/) för att få reda på mer information.

Beskrivning av arbetsuppgifter:
Som ekonom arbetar du både med strategiska och operativa frågor i nära samarbete med prefekt och ledningsgrupp där du ingår. Du bistår ledningen med kvalificerat stöd kring institutionens övergripande ekonomi och ansvarar för arbetet med budget, prognoser, löpande uppföljning och bokslut. Du leder och samordnar ekonomifunktionen och bevakar att gällande regelverk och riktlinjer efterföljs. I detta ingår även att föredra ekonomirelaterade ärenden och frågeställningar för institutionens ledningsgrupp och anställda samt att komma med förslag till lösningar vid eventuella problem. Du ska också vara behjälplig vid institutionens bemanningsplanering, och bereda underlag till verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner. Vidare ingår projektredovisning, hantering av forskningsmedel, ekonomiska uppföljningar och granskning av ekonomiska ärenden. Du administrerar bidrag från forskningsfinansiärer, och ger ett stöd i ekonomiska frågor till institutionens verksamma forskare. Du administrerar samarbetsavtal och kontrakt med externa parter. Arbetet innebär även viss löpande ekonomiadministration såsom hantering av leverantörs- och kundreskontra, granskning av reseräkningar samt diarieföring, arkivering och inventering samt övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten.

I arbetet ingår utveckling av rutiner inom ekonomiområdet, och du kan komma att leda och delta i utvecklings- och förändringsarbeten vid institutionen. Du administrerar också ekonomin i studenters examensprojekt.

Kompetenskrav:
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomiområdet, exempelvis från civilekonomprogrammet eller motsvarande, samt flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, bland annat av att upprätta budget, prognos och bokslut. Du har en god förmåga att, utifrån ett ekonomiskt perspektiv ge ett kvalificerat ledningsstöd i verksamhetens strategiska arbete.

Arbetet kräver också att du är analytisk, problemlösande och har förmåga att planera och prioritera i ditt arbete. Du är självgående, ansvarstagande, noggrann och kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor och det är viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, gott ordningssinne och en hög integritet.

Du har goda kunskaper i Officepaketet/O365 och i synnerhet Excel samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Övriga önskvärda kvalifikationer:
Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna från universitet eller högskola. Erfarenhet av att administrera forskningsprojekt är också meriterande. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att vara delaktig i att förbereda underlag för verksamhetsstrategiska dokument såsom budgetkommentarer och även verksamhetsplan och verksamhetsberättelse.
Erfarenhet av arbete i internationella miljöer är också meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, relevanta betyg och intyg.

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och ska vara inkommen senast 2022-12-07.

Övrig information
Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Per Nilsson, per.nilsson1@umu.se , 070 2541342.

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Så snart som möjligt

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-12-07

Diarienummer

AN 2.2.1-1490-22

Kontaktperson

Per Nilsson, prefekt

0702541342,per.nilsson1@umu.se

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.