Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonom, vikariat 1 år

Ekonomienheten

Ansök

senast

2022-06-03

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, upphandling och inköp samt ekonomisystem. Vi har även en ekonomipool som fungerar som ett administrativt stöd till institutioner och enheter inom Umeå universitet. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att medverka i redovisningsprocessen. Det innebär att arbeta med ekonomiadministration, bokföring, uppföljning och analys samt bokslutsarbete för hela myndigheten.

Rollen innebär att vara ett ekonomistöd till förvaltningsenheter vilket innebär att du medverkar i upprättande av budget och prognoser, löpande budgetuppföljning samt bokslutsarbete. I arbetet ingår även rapportering och uppföljning internt inom myndigheten samt till externa finansiärer och uppdragsgivare. Du deltar i enhetens arbete med det interna utbildningsutbudet inom ekonomiområdet samt även arbetet med utveckling och uppdatering av manualer och utbildningsmaterial. Du fungerar även som användarstöd inom och utom enheten gällande generella frågor inom ekonomi.

Vid Ekonomienheten arbetar vi i team även om arbetet är i hög grad självständigt och du planerar ditt arbete utifrån givna tidpunkter. För att utveckla vår verksamhet arbetar vi i processer där du är delaktig och kan bidra med din kompetens och idéer. I övrigt består arbetet av vanligt förekommande uppgifter inom en större ekonomiavdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå inom ekonomiområdet eller motsvarande kompetens, samt dokumenterade goda baskunskaper i redovisning.
Du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete som ekonom på större företag eller myndighet. Vidare har du erfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel, samt arbete med de olika delarna av ett ekonomisystem.

Vi söker dig som är noggrann och har ett kundorienterat arbetssätt samt förståelse för den ekonomiadministrativa processen. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god förmåga att se samband, kunna skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du är målmedveten, analytisk och flexibel och trivs med att arbeta med en variation av arbetsuppgifter. 

Meriterande är erfarenhet av arbete i statlig verksamhet inom ekonomiområdet.

Villkor

Anställningen är ett vikariat på 1 år med tillträde 2022-09-01 eller efter överenskommelse.
Hos oss erbjuder vi dig en rad förmåner och tillämpar individuell lönesättning. 

Närmare upplysningar lämnas av biträdande enhetschef Birgitta Berglund, epost; birgitta.k.berglund@umu.se, telefonnummer: 090-786 51 86 och HR strateg Rosita Nilsson, epost; rosita.nilsson@umu.se, telefonnummer: 090-786 54 69. 

Sista ansökningsdag 2022-06-03

Välkommen med din ansökan! Tillträde

2022-09-01 eller efter överenskommelse

Kontaktperson

Birgitta Berglund

090-7865168

Rosita Nilsson

090-7865469

Diarienummer

AN 2.2.1-874-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-06-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.