Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ekonom (vikariat)

Planeringsenheten

Ansök

senast

2019-10-17

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Planeringsenheten är en stab till universitetsledningen och arbetar utifrån universitetsledningens uppdrag bl.a. med övergripande planering och uppföljning av all verksamhet, kvalitet och utvärdering inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskarutbildning. Planeringsenheten tillhandahåller även administrativt stöd till universitetsledningen. Vi söker nu en ekonom på 100 % till vår enhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Planeringsenhetens nuvarande ekonomifunktion. I arbetsuppgifterna ingår att göra analyser och kalkyler samt ekonomiskt utredningsarbete. Du kommer att arbeta med budget, prognos, bokslut och ekonomiuppföljning, både för enheten men också för universitetet som helhet. I arbetsuppgifterna ingår även planering och upprättande av universitetets årsredovisning och uppföljningar av ekonomisk karaktär gällande särskilda satsningar.

I arbetet ingår att svara på förfrågningar i ekonomiska och finansiella ärenden, samt att skriva beslutsförslag och vara föredragande i olika beslutsorgan.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med ekonomisk inriktning och flera års dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office-program såsom Word och Excel samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna innebär att du behöver god analytisk förmåga, är noggrann och flexibel samt öppen för varierande arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och kunna leverera i tid. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete inom Umeå universitet eller annat lärosäte samt kunskaper i ekonomisystemet Raindance är meriterande, liksom erfarenhet av att bereda och föredra ärenden.

Villkor

Närmare upplysningar lämnas av: Tf Budgetchef Carina Henningson mobil 070-634 96 15. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Annelie Mellström tel. 090-786 62 72

Anställningen är ett vikariat på 100 % t.o.m. 2021-02-28, med tillträde enligt överenskommelse. Din ansökan ska vara inkommen senast 2019-10-17.

Arbetsprov kan komma att användas i rekryteringsprocessen. 

Välkommen med din ansökan! 

Tillträde

Snarast möjligt enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1403-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-10-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.