Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ekonom

Ekonomienheten

Ansök

senast

2019-11-14

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Ekonomienheten söker en ekonom med tillträde snarast. Du är organisatoriskt placerad på Ekonomienheten. Anställningen är heltid och avser tillsvidare. Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som ekonom vid Ekonomienheten består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att medverka i redovisningsprocessen. Detta innebär att du arbetar med ekonomiadministration, bokföring, avstämningar, budget och prognosarbete, moms, arbetsgivaravgifter, skatter, utredningar, analyser samt kundstöd.  I övrigt består arbetet av vanligt förekommande uppgifter inom en större ekonomiavdelning.

Kompetenskrav

Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå inom ekonomiområdet eller motsvarande kompetens, samt dokumenterade goda baskunskaper i redovisning.

Du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete som ekonom på större företag eller myndighet. Vidare har du erfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel, samt arbete med de olika delarna av ett ekonomisystem. Vi söker dig som är noggrann och har ett kundorienterat arbetssätt samt förståelse för den ekonomiadministrativa processen. Arbetet är i hög grad självständigt och du planerar det utifrån givna tidpunkter. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god förmåga att se samband, kunna skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du är målmedveten, effektiv och analytisk Du ska vara flexibel att arbeta med olika arbetsuppgifter som efterfrågas.

Meriterande är erfarenhet av arbete med moms, arbetsgivaravgifter och skatter samt god kännedom om statliga regler inom ekonomiområdet och universitetets interna regelverk och ekonomisystem. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Närmare upplysningar lämnas av bitr. enhetschef Kristina Strindlund, kristina.strindlund@umu.se och

HR-specialist, Jannike Hurenkamp, jannike.hurenkamp@umu.se.

Facklig information lämnas av SACO 090-786 53 65, SEKO civil 090-786 52 96 samt ST 090-786 54 31. Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag är 2019-11-13.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Kristina Strindlund, Biträdande enhetschef

kristina.strindlund@umu.se

Jannike Hurenkamp, HR-specialist

jannike.hurenkamp@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1573-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-11-14

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.