Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonom

Ekonomienheten

Ansök

senast

2022-08-02

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning 
Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, upphandling och inköp samt ekonomisystem. Vi har även en ekonomipool som fungerar som ett konsultstöd till institutioner och enheter inom Umeå universitet. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet. 

Arbetsuppgifter 
Du ingår i ekonomipoolen som består av tre personer. Tjänsten innebär att arbeta som intern ekonomikonsult med ofta parallella uppdrag som stöd till institutioner och enheter vid sjukdom eller vid personalbyte. Det innebär ett omväxlande arbete och att snabbt sätta sig in i nya situationer. Din huvudsakliga arbetsplats är vid Ekonomienheten men kan ibland vara förlagd vid institutioner/ enheter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att medverka i redovisningsprocessen. Det innebär att arbeta med ekonomiadministration, bokföring, uppföljning och analys samt budget- och prognosarbete. Arbetet innebär även rapportering och uppföljning internt inom myndigheten samt till externa finansiärer och uppdragsgivare.

Kvalifikationer 
Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå inom ekonomiområdet, företrädesvis inom området redovisning, eller motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet. Du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete som ekonom samt dokumenterade goda kunskaper i redovisning. Vidare har du erfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel, samt arbete med de olika delarna av ett ekonomisystem.

Vi söker dig som har ett kundorienterat arbetssätt då arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du ska också ha god förståelse för den ekonomiadministrativa processen.

Arbetet är i hög grad självständigt och du planerar det utifrån givna tidpunkter. Du kan kommunicera väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Du har god förmåga att se samband, kan skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Du har ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du är ansvarstagande, noggrann, analytisk samt kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Birgitta Berglund

090-7865168

Diarienummer

AN 2.2.1-1139-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.