Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 9 april 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ekonomer

Ekonomienheten

Ansök

senast

2020-04-16

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har tre verksamhetsområden; redovisning, reskontra och ekonomisystem  Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Ekonomienheten har fått beviljat ett projekt för administrativt stöd till institutioner/enheter inom universitetet och söker därför två ekonomer med tillträde i augusti. Du är organisatoriskt placerad på Ekonomienheten och ingår i arbetsgruppen inom enheten men kommer att arbeta som intern konsult, vilket innebär att en stor del av arbetstiden kommer att vara förlagd vid institutioner/enheter. Anställningen är på heltid och avser upptill två år. Tillträde under augusti månad eller senare enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Som ekonom består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att medverka i redovisningsprocessen. Det innebär att arbeta med ekonomiadministration, bokföring, uppföljning och analys samt budget- och prognosarbete. Arbetet innebär även rapportering och uppföljning internt inom myndigheten samt till externa finansiärer och uppdragsgivare.

Kompetenskrav
Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå inom ekonomiområdet eller motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet, samt dokumenterade goda baskunskaper i redovisning. Du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete som ekonom på större företag eller myndighet. Vidare har du erfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel, samt arbete med de olika delarna av ett ekonomisystem.

Vi söker dig som har ett kundorienterat arbetssätt samt god förståelse för den ekonomiadministrativa processen. Arbetet är i hög grad självständigt och du planerar det utifrån givna tidpunkter. Du kan kommunicera väl i tal och skrift, både svenska och engelska. Du har god förmåga att se samband, kunna skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga.

Du har ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du är ansvarstagande, noggrann, analytisk samt kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Allmän visstidsanställning upptill två år.

Övrigt
Närmare upplysningar lämnas av:
bitr. enhetschef Kristina Strindlund, kristina.strindlund@umu.se
HR-specialist, Linda Taawo, linda.taawo@umu.se.

Tillträde

2020-08-17 eller senare enligt överenskommelse

Kontaktperson

Kristina Strindlund

090-786 69 61

Linda Taawo

090-7867977

Diarienummer

AN 2.2.1-401-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-04-16

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.