Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ekonomiadministratör, Datavetenskap

Institutionen för datavetenskap

Ansök

senast

2019-09-02

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Institutionen för datavetenskap
är en internationell arbetsplats med 120 anställda från cirka 20 länder. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området. Institutionen är involverad i flera nationella och internationella forskningsprojekt och är just nu i en tillväxtfas med ökat behov av både extern ekonomirapporteringoch löpande ekonomiarbete. Anställningen avser heltid och tillsvidare. Provanställning kommer att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna som ekonomiadministratör ingår följande:

 • Ansvara för ekonomisk rapportering av externfinansierade forskningsprojekt samt att ta fram relaterat revisionsmaterial och ekonomisk uppföljning av utfall.
 • Hantera rekvisitioner från externa projektpartners
 • Ta fram underlag vid budget och prognosarbete
 • Ekonomiuppföljning av forskargrupper.
 • Löpande bokföring och bokslutsarbete.
 • Reseräkningar
 • Övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten. Dina arbetsuppgifter kan komma att ändras över tid.

Kvalifikationer
Du har civilekonomexamen eller högskoleexamen inom företagsekonomi och flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du behärskar pivottabeller i Excel, och kan använda dem för att sammanställa och analysera ekonomiska utfall och finansieringsalternativ. Du har god datorvana och är väl bekant med övriga program i Office-paketet. Eftersom en stor del av personalen har annat modersmål än svenska behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska. För att lyckas i arbetet som ekonomiadministratör behöver du vara en strukturerad person som kan arbeta självständigt och noggrant och samtidigt hålla tidsplaner och rapporteringstidpunkter. Du är en person med integritet som tar stort ansvar för ditt eget arbete. Du tar reda på den information du behöver för att komma vidare i arbetet, och fortbildar dig kontinuerligt i gällande regelverk och stödordningar. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter liksom erfarenhet av statlig förvaltning inom högskola och universitet samt erfarenhet av ekonomisk rapportering av gentemot finansiärer som Horizon2020, BotniaAtlantica,  Vinnova, Wallenbergstiftelserna och Vetenskapsrådet.

Så här ansöker du
Du ansöker via vårt rekryteringssystem, dnr AN2.2.1-1100-19. Din ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev där du beskriver dig själv och varför du är den vi borde anställa
 • Kontaktuppgifter till minst två referenser
 • Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.) övrig dokumentation (arbetsintyg, dokumentation av erfarenheter etc.).

Närmare upplysningar lämnas av biträdande prefekt Lennart Edblom, 090-786 6137, lennart.edblom@umu.se eller ekonomisamordnare Carina Gustafsson, carina.gustafsson@umu.se

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-09-02.

Välkommen med din ansökan!Tillträde

1 september eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Carina Gustafsson

090-7865000

Lennart Edblom

090-7866137

Diarienummer

AN 2.2.1-1100-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-09-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.