Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Är du en skicklig ekonom som trivs med ett innehållsrikt och varierande arbete på en multinationell arbetsplats? Sök då anställningen på Institutionen för molekylärbiologi.

Den nya ledningen för institutionen söker nu nya medarbetare för att kunna utöka och utveckla institutionens ekonomisupport och därmed stödet för ledning, forskargrupper och utbildning.

Anställningen är tillsvidare avseende heltid med tillträde snarast möjligt, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår:

• Medverka i upprättande av budget, prognoser, löpande budgetuppföljning och bokslut.
  • Bistå institutionens forskningsgruppledare vid ansökningar om externa bidrag samt uppföljning och analys av ekonomiskt resultat inkl. konsekvensanalys av olika scenarios utifrån ekonomiskt perspektiv.
  • Medverka till att upprätthålla och utveckla ekonomiadministrativa rutiner.
  • Hantera rekvisitioner och utbetalningar till t.ex. externa projektpartners samt hantera fakturering.
  • Utföra löpande bokföring, administration av reseräkningar och olika ersättningar.
  • Övriga arbetsuppgifter förekommer för att den gemensamma supportfunktionen ska fungera som en enhet.

Det kommer att finnas utrymme för dig att utvecklas i ditt yrke och över tid kommer förändringar i universitetets och institutionens arbetssätt att göra att dina arbetsuppgifter kan komma att ändras.

Kvalifikationer

Du har en aktuell ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande utbildning eller kompetens.  Du ska ha erfarenhet av att arbeta inom ekonomi och därmed vara van vid en betydande del av de huvudsakliga arbetsuppgifterna givna ovan. Du har god datorvana och erfarenheter av ekonomisystem samt Microsoft- Officeprogrammen, främst Excel. Institutionen är en internationaliserad arbetsplats varför du även ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt pedagogiskt förmedla dina ekonomiska analyser.

Som person har du ett serviceinriktat förhållningssätt samt lätt för att samarbeta med andra både inom och utanför organisationen. I ditt arbete är du strukturerad, noggrann, självständig och ansvarstagande men även utvecklingsinriktad och förändringsbenägen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna på högskola/universitet är önskvärt. Önskvärt är också erfarenhet av redovisnings- och revisionsarbete samt hantering av EU-projekt. Även erfarenhet från arbete utomlands eller i internationaliserad miljö är en merit.

Ansökan

Du ansöker genom vårt elektroniska rekryteringssystem senast 5 juli 2022. Din ansökan ska innehålla:

• Personligt brev
  • CV/meritförteckning
  • Examensbevis samt relevanta intyg och betyg.

I slutfasen av rekryteringen kommer referenser att tas.

Kontaktpersoner för denna rekrytering:

Matthew Francis, prefekt, prefekt.molbiol@umu.se
Staffan Andersson, biträdande prefekt, staffan.andersson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

För mer information om institutionen se www.umu.se/molbiol.

Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Matthew Francis, prefekt

prefekt.molbiol@umu.se

Staffan Andersson, biträdande prefekt

staffan.andersson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1087-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-07-05

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.