Ekonomiadministratör till Kansliet för teknik och naturvetenskap

Teknisk-naturvetenskaplig fakultet gemensamt

senast

2020-01-24

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Kansliet för teknik och naturvetenskap söker en ekonomiadministratör som i huvudsak kommer att arbeta med fakturahantering och konteringsfrågor, samt fungera som stöd till fakultetens controller och ekonom i budget- och uppföljningsfrågor. Anställningen är ett vikariat till och med 31 augusti 2021. Tillträde 2 mars 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 24 januari 2020.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiadministratör hos oss får du ett arbete med stor variation. Du kommer i huvudsak att arbeta med fakturahantering och konteringsfrågor samt fungera som stöd till fakultetens controller och ekonom i budget- och uppföljningsfrågor. Du kommer att vara delaktig i arbetet med fakultetens ekonomiska prognoser, samt tertial- och årsbokslut. I arbetet ingår dessutom hantering av arvoden, uppdragstillägg och stipendier, praktiska frågor kring disputationer, arkivering och framtagande av statistik. Dessutom ingår andra administrativa arbetsuppgifter som exempelvis lokalbokningar, beställningar samt att vid behov vara sekreterare vid dekanens beslutsmöten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen på högskolenivå eller motsvarande inom ekonomiområdet, samt arbetslivserfarenhet inom ekonomi. Du har god datorvana och erfarenhet av ekonomiadministrativa system, samt är väl förtrogen med Microsoft Office-program såsom Excel och Word. För arbetet krävs ett gott ordningssinne, noggrannhet och förmåga att strukturera arbetsuppgifterna. Du är initiativrik och kan arbeta självständigt. Goda skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Eftersom arbetet innebär kontakter med många personer inom och utom universitetet är det viktigt att du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från ekonomiadministration inom högskolesektorn är meriterande.

Villkor

Anställningen är ett vikariat på heltid som är tidsbegränsat till och med 31 augusti 2021. Tillträde 2 mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Till ansökan ska bifogas ett CV, ett personligt brev, styrkta kopior av betyg och intyg samt kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Ansökan görs genom universitetets elektroniska ansökningssystem Varbi. Din ansökan ska vara inkommen senast 2020-01-24.

Om oss

Kansliet för teknik och naturvetenskap är en del av den teknisk-naturvetenskapliga fakultetens strategiska och operativa stöd. Hos oss arbetar 15 personer inom en rad områden såsom anställningar och personal, budget och ekonomi, forsknings- och utbildningsfrågor, kommunikation och rekrytering. Inom vår fakultet bedrivs forskning och utbildning inom teknik och naturvetenskap.

2020-03-02 eller enligt överenskommelse

Åsa Boily, kanslichef

090-786 63 76, asa.boily@umu.se

Anna Tellné, controller

090-7865076, anna.tellne@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-2066-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-01-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.