Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ekonomiadministratör vid institutionen för molekylärbiologi

Institutionen för molekylärbiologi

Ansök

senast

2019-02-04

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi

Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se www.umu.se/molbiol.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är 4 februari 2019.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för ekonomi- och fakturahantering, extern- och internfakturering.
 • Utföra löpande bokföring och administration av reseräkningar.
 • Medverka i upprättande av budget, prognoser, löpande budgetuppföljning och bokslut.
 • Ge stöd i ekonomiska frågor till institutionen, vid t ex ansökningar om externa bidrag, upprättande av fullkostnadskalkyler, m.m.
 • Följa upp och ansvara för ekonomisk rapportering av forskningsprojekt.
 • Övriga förekommande arbetsuppgifter som rör ekonomi, administration och
  personal.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med redovisning och uppföljning, ha en mycket god förmåga att organisera, planera samt vara noggrann. Du ska även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har god datorvana och erfarenheter av ekonomisystem samt Microsoft-Office-programmen, främst Excel. Vi söker dig med hög personlig integritet och servicekänsla, samt förmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du ska även kunna hantera stora informationsmängder. Vi lägger stor vikt vid förmåga att samarbeta och kommunicera eftersom den administrativa funktionen är central inom vår institution.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av ekonomiarbete inom universitet och högskola är särskilt meriterande och likaså erfarenhet av ekonomiarbete inom EU-projekt. Tidigare arbetslivserfarenhet inom service eller arbetsledning som inneburit kommunikation på engelska är meriterande.

Ansökan

Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning, vidimerade kopior av betyg och intyg samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i word eller pdf-format.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Maria Westling, Ekonomisamordnare

090-7856730 maria.westling@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-48-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-02-04