"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomiadministratör vid Institutionen för strålningsvetenskaper

Institutionen för strålningsvetenskaper

Ansök

senast

2023-06-11

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vi söker en ekonomiadministratör som kan förstärka vår grupp!

Institutionens administratörsgrupp ger stöd till både institutionsledning och anställda i ärenden kring ekonomi, personal, verksamhetsplanering, forskarutbildning och studie- och utbildningsadministration. Kollegorna i gruppen har stor erfarenhet och god historik om institutionens dagliga verksamhet. Det ger dig möjlighet att resonera kring stort som smått i ditt arbete.

Institutionen för strålningsvetenskaper har nära samverkan med administratörsgrupperna vid Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap samt Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin. Genom vårt samarbete möjliggörs utveckling och ökad kompetens och gör det möjligt att täcka upp för varandra. En del av ditt arbete kan alltså vara institutionsöverskridande.

Du kommer att ingå i ekonomiteamet med fem kollegor från de tre institutionerna som jobbar med liknande arbetsuppgifter som dig. Teamet har regelbundna avstämningar där du snabbt få goda råd av insatta kollegor och kan diskutera och analysera ärenden tillsammans. Vår samverkan innebär också att vi kan backa upp varandra vid arbetstoppar och frånvaro. Vi ser gärna att du tar initiativ för att vara med och utveckla våra rutiner och arbetssätt.

Visst vill du vara med?

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör ansvarar du för löpande ekonomiarbete så som kund- och leverantörsreskontra, projektadministration, omföringar, reseräkningar, medverkan i arbete med budget och bokslut, medverkan i rapportering av EU-projekt, rapportering till externa finansiärer och andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi.

I första hand kommer du att arbeta med ekonomirelaterade arbetsuppgifter men andra administrativa uppgifter kommer också̊ att förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig med ekonomiutbildning på̊ lägst gymnasienivå̊ eller motsvarande. Du är utåtriktad som person, kan arbeta självständigt och noggrant, ta eget ansvar och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på̊ svenska och engelska. Arbetet förutsätter god datorvana, vi arbetar i M365.

Det är meriterande att du har erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete på̊ universitet och högskola, samt det administrativa systemet Raindance. Då arbetet innebär många kontakter med både lärare och forskare, söker vi dig som har god servicekänsla och lätt för att kommunicera. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetet kräver att du tar egna initiativ, ser möjligheter i arbetet, kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och tar stort ansvar för ditt arbete Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer kommer att ske löpande.

Faktaruta

Tillträde

enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-06-11

Diarienummer

AN 2.2.1-1006-23

Kontaktperson

Tufve Nyholm

tufve.nyholm@umu.se

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.