Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ekonomiadministratör

Institutionen för datavetenskap

Ansök

senast

2018-03-19

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100
  • Ort Umeå

Beskrivning

Institutionen för datavetenskap har en växande verksamhet inom utbildning och forskning. Institutionen är en internationell arbetsplats med många och varierande ekonomiärenden. Vi har anställda från nära tjugo länder och är involverade bl.a. i flera internationella projekt.

Anställningen avser heltid och tidsbegränsad till 2019-01-31. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är fakturahantering (leverantörs- och kundreskontra),  anläggningsregister, projektuppföljning, löpande bokföring och medverka i budget-, prognos- och bokslutsarbete. I anställningen ingår även att medverka vid rapportering av projekt och att ta fram dokumentation i samband med detta. Därutöver ingår övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på lägst gymnasial nivå eller motsvarande kompetens. Erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem. Du behärskar pivottabeller i Excel, och kan använda dem för att sammanställa och analysera ekonomiska utfall och beräkna fakturaunderlag. Du har god datorvana och är väl bekant med övriga program i Office-paketet. Eftersom en stor del av personalen har annat modersmål än svenska behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska.

För att lyckas i arbetet som ekonomiadministratör behöver du vara en strukturerad person som kan arbeta självständigt och noggrant. Du är en person med integritet som tar stort ansvar för ditt eget arbete. Du tar reda på den information du behöver för att komma vidare i arbetet, och fortbildar dig vid behov. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet av statlig förvaltning inom högskola och universitet. Erfarenhet av universitetets olika ekonomiadministrativa system såsom Raindance, Primula, Fokus och PASS är meriterande.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska innehålla:

CV och personligt brev där du beskriver dig själv och varför du är den vi borde anställa. Kontaktuppgifter till minst två referenser. Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.) övrig dokumentation (arbetsintyg, dokumentation av erfarenheter etc.).

Närmare upplysningar lämnas av biträdande prefekt Lennart Edblom, 090-786 6137, lennart.edblom@umu.se eller personaladministratör Helena Hjelm, 090-786 79 23, helena.hjelm@umu.se

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2017-03-19.

 Tillträde

Enligt överrenskommelse

Kontaktperson

Helena Hjelm

090-786 79 23

Lennart Edblom

090-786 61 37

Diarienummer

AN 2.2.1-313-18

Löneform

Måndadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-03-19