Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomiadministratör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2021-12-05

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Vi söker en ekonomiadministratör till Institutionen för medicinsk kemi och biofysik. Institutionen bedriver forskning och undervisning vid den medicinska fakulteten. Förutom institutionsgemensamma anslag för forskning och utbildning har institutionens forskargrupper ett stort antal nationella och internationella forskningsprojekt med extern finansiering. Vi är en internationell arbetsplats med medarbetare från många olika länder.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av löpande ekonomiadministration av leverantörs- och kundreskontra samt projektekonomi såsom budget vid forskningsansökningar, uppföljning och projektredovisning till finansiärer. Du medverkar vid upprättande av institutionens budget, prognos, uppföljning och analys samt bokslut. Arbetet innehåller även administration av stipendier, reseräkningar, beställningar samt administration av anläggningstillgångar. Du ansvarar även för institutionens rutiner kring resebokningar och representation.

Arbetsuppgifterna innehåller även forskarutbildningsadministration, diarieföring, arkivering samt övriga administrativa arbetsuppgifter i den dagliga verksamheten.

Det kommer att finnas goda möjligheter att tillsammans med institutionens ekonomisamordnare planera arbetet vid institutionen, samt att planera sitt eget arbete och utforma egna rutiner. Det är en aktiv miljö där du kan interagera med andra medarbetare i olika forum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande, samt några års arbetslivserfarenhet av ekonomiarbete. Du behöver vara strukturerad med god förmåga att organisera, planera och prioritera arbetsuppgifter samt vara ansvarstagande och lösningsorienterad. Du behöver även ha lätt för att samarbeta och vara serviceinriktad. Goda kunskaper i engelska i tal- och skrift samt goda kunskaper i office-paketet, främst Excel, krävs. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom ekonomi och erfarenhet av ekonomiarbete inom universitet eller högskola.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV samt kopior av eventuella andra relevanta examensbevis, intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 2021-12-05.

Villkor

Anställningen är tillvidare och på heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Information

För mer information, kontakta prefekt Erik Johansson, erik.tm.johansson@umu.se. 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Erik Johansson

090-786 66 38

Diarienummer

AN 2.2.1-1662-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-05

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.