Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomiadministratör

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Ansök

senast

2021-12-02

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Välkommen till institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, en institution som i nära samarbete med universitetssjukhusets kliniker spänner över många spännande forskningsområden. Hos oss kan du bland annat hitta forskning utifrån stora kliniska forskningsstudier och infrastrukturer som VIP och SCAPIS till forskning om hur fysisk aktivitet påverkar folkhälsan samt epidemiologisk forskning kring klimatförändringarnas inverkan på hälsa. 

Vi söker nu en ekonomiutbildad administratör som kan förstärka vår grupp

Institutionens administratörsgrupp ger stöd till både institutionsledning och anställda i ärenden kring ekonomi, personal, verksamhetsplanering, forskarutbildning och studie- och utbildningsadministration och leds av en administrativ chef. Administratörsgruppen har nära samarbeten med andra institutioner inom fakulteten och en del av ditt arbete kan vara institutionsöverskridande. 

Arbetsuppgifter

Som ekonomiadministratör ansvarar du för löpande ekonomiarbete så som kund- och leverantörsreskontra, projektadministration, omföringar, reseräkningar, medverkan i arbete med budget och bokslut, medverkan i rapportering av EU-projekt, rapportering till externa finansiärer och andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi.

Du ingår i ekonomiteamet med tre andra medarbetare som samarbetar för att på bästa sätt lösa aktuella arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du tar initiativ för att utveckla rutiner och arbetssätt, både på egen hand och i samarbete med kollegor.

I första hand kommer du att arbeta med ekonomirelaterade arbetsuppgifter men andra administrativa uppgifter kommer också att förekomma. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ekonomiutbildning på lägst gymnasienivå eller motsvarande. Du är utåtriktad som person, kan arbeta självständigt, noggrant, ta eget ansvar och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Arbetet förutsätter god datorvana, vi arbetar i O365. 

Det är meriterande att du har erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete på universitet och högskola, samt det administrativa systemet Raindance.

Du är flexibel och ser möjligheter i arbetet. Arbetet kräver att du tar egna initiativ, kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och tar stort ansvar för ditt arbete.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse

Kontaktperson

Helena Karlsson

090-786 64 32

Diarienummer

AN 2.2.1-1678-21

Löneform

fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.