Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomiadministratör

Statsvetenskapliga institutionen

Ansök

senast

2022-05-22

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning
Vill du ha ett arbete i en dynamisk miljö där du får lösa komplexa frågor, strukturera, samordna och driva ekonomiska processer? Har du erfarenhet av att jobba med ekonomi och administration? Sök då till vårt team!

Som ekonomiadministratör är du en del av institutionens ekonomigrupp. Tillsammans är ni ett viktigt stöd i operativa och strategiska ekonomifrågor gentemot Statsvetenskaps och Centrum för skolledarutvecklings ledning och medarbetare.

Statsvetenskapliga institutionen består av ca 70 medarbetare. Institutionens verksamhet är undervisning och forskning. Vi är en växande organisation och inom oss rymmer vi även avdelningen Centrum för skolledarutveckling vars verksamhet i huvudsak rör det nationella rektorsprogrammet. Läs mer https://www.umu.se/statsvetenskapliga-institutionen/

Arbetsuppgifter
Anställningens huvudsakliga innehåll är olika ekonomiadministrativa uppgifter, såsom löpande bokföring, hantering av leverantörs- och kundfakturor, attestering av medarbetares reseräkningar och andra utlägg, ta fram underlag till budget, bokslut och andra analyser samt ansvar över anläggningsregister och inventering. Du kommer också ha det övergripande ansvaret för lönekonteringen på institutionen, vilket involverar planering och uppföljning av medarbetares fördelning av tjänst.

Du deltar också i arbetet kring institutionsbudget, prognoser och bokslutsarbete samt gör fullkostnadskalkyler, ekonomiska uppföljningar, analyser och underlag. Du ger kvalificerat stöd till forskargrupperna i ekonomiska frågor kring ansökningar, regelverk och redovisningar. 

Beroende på vad du har för kompetens, erfarenhet och drivkraft kan även andra ekonomiska och administrativa arbetsuppgifter förekomma. 

Kompetenskrav
Akademisk grundexamen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande erfarenhet inom området.

Gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande och gärna flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom en större organisation, gärna högskola eller universitet. Relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomiadministration, gärna inom myndigheten, är mycket meriterande. Det är också meriterande om du har god kännedom om institutionen och dess verksamhet.

Du behöver ha god datorvana och goda kunskaper inom Office-programmen, främst Excel. Kunskap om universitetets administrativa system som t ex Raindance är mycket meriterande.

Som person har du ett serviceinriktat förhållningssätt, lätt för att samarbeta med andra både inom och utanför organisationen. Du har en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Du är strukturerad, noggrann, självständig och ansvarstagande person. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan 
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. En fullständig ansökan ska innehålla: 
• Personligt brev 
• CV/meritförteckning 
• Kopia av examensbevis

Övrigt 
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Magnus Blomgren, magnus.blomgren@umu.se, tel 090-786 6171. 

Arbetsprov kan komma att genomföras som ett stöd i rekryteringen.  

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Magnus Blomgren, prefekt

090-7865365

Diarienummer

AN 2.2.1-584-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865296

Ansök

senast

2022-05-22

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.