Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomiadministratör

Kemiska institutionen

Ansök

senast

2022-08-15

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Är du en lösningsorienterad person som vill arbeta i en dynamisk miljö där du får lösa komplexa frågor och gärna kombinerar självständigt arbete med samarbete? Har du ett strukturerat arbetssätt och gillar att arbeta med förbättringar? Har du erfarenhet av att jobba med ekonomi? Då vill vi förstärka vårt team med dig! Sista ansökningsdag är 15 augusti 2022.

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör är du en del av vår ekonomigrupp inom det administrativa teamet vid kemiska institutionen. Teamet består av 9 personer som jobbar med ekonomi- och studieadministration.  Rollen innebär ett stort eget ansvar för det dagliga arbetet som innefattar ekonomiadministration för ett antal forskargrupper. Du är ett konsultativt och kvalificerat stöd till forskningsledaren. Det innebär att du självständigt ansvarar för att budgetera, följa upp och redovisa forskningsprojekt gentemot externa finansiärer och uppdragsgivare. Det gör du utifrån de särskilda regler som gäller för universitet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. Arbetsuppgifterna består även av att upprätta och analysera bokslut, årsbudget och prognosarbete mot universitet. I arbetet ingår löpande redovisning så som kund- och leverantörsreskontra, granskning av reseräkningar, övriga administrativa arbetsuppgifter. Du kommer även knyta kontakter med personer både inom och utanför institutionen. Arbetet innebär ett kontinuerligt lärande med omväxlande arbetsuppgifter något som fungerar då vi har en stabil grund med internt upparbetade rutiner.  

Du har ett nära samarbete med forskare och resten av administrationsteamet. Även om det dagliga arbetet innebär ett stort eget ansvar, jobbar vi i ekonomigruppen löpande med utveckling för att underlätta och förbättra vårt stöd till forskargrupperna.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lägst gymnasieexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande, samt arbetslivserfarenhet av ekonomiarbete. Det är meriterande att ha erfarenhet av ekonomiarbete inom universitet eller högskola. Vi använder oss av Excel i hög utsträckning, det är därför viktigt att du har god användarkompetens i programmet. Institutionen har en stor internationell prägel du behöver därför kunna kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som person är du strukturerad och har en mycket god förmåga att organisera, planera och prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du är även ansvarstagande och lösningsorienterad. För att du ska trivas är det viktigt att du tycker om att arbeta både självständigt och att få använda din samarbetsförmåga i arbete tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Det är även meriterande om du har högskoleutbildning inom ekonomi.

Villkor
Anställningen avser heltid och tillsvidare med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Din ansökan, bestående av CV, personligt brev samt relevanta intyg/betyg, görs via vårt e- rekryteringssystem och ska vara inkommen senast den 15 augusti 2022.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Henrik Antti, prefekt, henrik.antti@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Om oss på kemiska institutionen
Kemiska institutionen är den största institutionen inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Vi omsätter ca 210Mkr/år varav 90Mkr är finansierat av externa finansiärer.

Tillträde

Så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Diarienummer

AN 2.2.1-1236-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.