Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomisamordnare, 100 %, vid institutionen för fysik

Institutionen för fysik

Ansök

senast

2021-12-13

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning Heltid
  • Ort Umeå

Vid Institutionen för Fysik är vi cirka 100 anställda med en stark verksamhet inom både forskning, undervisning och samverkan. Miljön är internationell med medarbetare från olika bakgrund och kulturer. Våra forskningsområden innefattar inriktningar som kondenserade materiens fysik, organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, laserfysik, plasmafysik, och teoretisk fysik.

Institutionen för fysik söker nu en ekonomisamordnare med en kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande samt flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola. Anställningen är tillsvidare på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 2022-02-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-12-13.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar upprättande och analys av budget och prognos, upprättande och analys av bokslut samt att samordna ekonomiarbetet på institutionen. Vidare ingår projektredovisning/hantering av forskningsmedel, ekonomiska uppföljningar och granskning av ekonomiska ärenden.

I rollen som ekonomisamordnare ingår utveckling av rutiner och system inom ekonomiområdet, samt att granska ekonomiska ärenden på institutionsnivå. Du stöttar institutionsledningen i ekonomiska ärenden och frågor samt återkopplar och informerar inom institutionen.
Du administrerar bidrag från statliga och privata forskningsfinansiärer samt från EU. Du leder arbetet kring institutionsbudget, prognoser och bokslutsarbete.

Kvalifikationer
Du har kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande samt flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola. I undantagsfall kan kravet uppnås genom lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med kvalificerade ekonomifrågor inom stor organisation (gärna universitet eller högskola).

Arbetet kräver mycket god datorvana och du måste behärska Microsoft Office-programmen, främst Excel. Därutöver har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Arbetet som ekonomisamordnare kräver god förmåga i att kunna se samband, skapa enkla och tydliga strukturer samt ha förmågan att beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Mångfalden av situationer och karaktären på frågor och problem som kan uppstå ställer krav på att kunna arbeta utvecklingsinriktat och analytiskt. Arbetet kräver också god samarbets- och initiativförmåga samt förmåga att kunna arbeta målmedvetet och effektivt.

Mångårig erfarenhet av att arbeta med statlig redovisning och gärna med ekonomisystemet Raindance, som används vid Umeå universitet är meriterande. Mångårig erfarenhet av att administrera EU-projekt samt fleråriga bidrag från stora forskningsfinansiärer är meriterande, gärna i en koordinerande roll.

Som person har du ett serviceinriktat förhållningssätt, lätt för att samarbeta med andra och är en strukturerad, noggrann, självständig och ansvarstagande person. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är tillsvidare med 100 % omfattning med tillträde 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1.   Följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, och motivering varför du söker (max 2 sidor).
2.   CV.
3.   Kopior på examensbevis.

Information
För mer information kontakta prefekt Thomas Wågberg, E-mail: thomas.wagberg@umu.se, tel: 090-786 5993.
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2021-12-13.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2022-02-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Thomas Wågberg

090-7865993

Diarienummer

AN 2.2.1-1751-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-13

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.