Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomisamordnare, 9 månader

Kansliet för medicin

Ansök

senast

2021-12-07

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Vid Kansliet för medicin finns idag ca 40 medarbetare som arbetar med frågor inom ekonomi, HR, forskning, utbildning och kommunikation samt administration av läkarprogrammet. Vi söker nu förstärkning med en ekonomisamordnare till teamet som arbetar med ekonomi- och budgetfrågor.

Arbetsbeskrivning
Som ekonomisamordnare vid Kansliet för medicin ingår du i en grupp av tre controllers och två ekonomer. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att medverka i upprättande av budget, ekonomisk uppföljning och prognos samt att ansvara för kansliets ekonomi- och fakturahantering.

I uppgifterna ingår projektbudgetering och redovisning, framtagande av analyser/kalkyler, granskning av ekonomiska ärenden och granskning av reseräkningar.

I din roll fungerar du som rådgivare och stöd till chefer och ekonomifunktioner inom fakultetens verksamhet. Du kan även komma att föredra ärenden i fakultetens olika nämnder, styrgrupper och kommittéer. I arbetsuppgifterna kan även ingå att ge stöd inom ekonomiområdet till institutioner ibland annat med projektredovisning och rapportering till externa finansiärer, rekvirering av anslag/bidrag samt ekonomiadministration. 

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lägst kandidatexamen inom ekonomiområdet eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som motsvarande.

För arbetet krävs mycket gott ordningssinne, noggrannhet och förmåga att strukturera och planera arbetsuppgifterna. Du är självgående, lösningsinriktad och har god analytisk förmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter med personer på olika nivåer inom universitetet behöver du ha god samarbetsförmåga. Du har förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska. Du har mycket god datorvana och erfarenhet av datorbaserade administrativa system. Mycket goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel, är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer                   
Tidigare erfarenhet av ekonomiarbete som exempelvis projektredovisning och uppföljning samt upprättande av budget och bokslut ses som meriterande för anställningen. Likaså erfarenhet från liknande arbete vid universitet eller högskola samt goda kunskaper i engelska.

Villkor
Anställningen är en tidsbegränsad anställning fram till och med 2022-09-30. Tillträde sker så snart som möjligt.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kanslichef Ann-Christin Edlund, ann-christin.edlund@umu.se eller HR-samordnare Elin Enqvist elin.enqvist@umu.se

Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem. Vi vill ha din ansökan senast 2021-12-07.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1727-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-07

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.