Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Ekonomisamordnare vid Institutionen för estetiska ämnen

Institutionen för estetiska ämnen i lärarutbildningen

senast

2020-10-30

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Är du en erfaren och kompetent ekonom som söker ett självständigt och stimulerande arbete med mycket frihet?
Vill du gå hem från jobbet med en känsla av att vara till nytta och att vara riktigt uppskattad för det du gör?
Gillar du för problemlösning?
Vill du bidra till kunskapsutvecklingen inom estetiska ämnen med ett ekonomiskt perspektiv?

I så fall är du förmodligen den ekonomisamordnare vi söker.

På institutionen för estetiska ämnen samsas runt 40 trevliga medarbetare som förenas i sitt engagemang för de estetiska ämnena bild, musik och slöjd. Det gör arbetsplatsen till en kreativ miljö där människor med olika skapande intressen möts: trä och textil, modedesign, bild och form, foto, grafisk design, ljud, musik och musikproduktion. Här förstår vi att värdesätta varje individs kompetens som viktig för vår verksamhet, som är utbildning och forskning inom våra ämnen. För mer information besök gärna institutionens hemsida.

Som ekonomisamordnare är du en del av vår ledningsgrupp vid institutionen.
Ditt arbete spänner över hela ekonomiområdet och innefattar såväl operativt som strategiskt ekonomiarbete. Du utgör ett viktigt och kvalificerat chefsstöd i strategiska frågor och ansvarar för ett ekonomiskt perspektiv i verksamhetens utvecklings- och förändringsarbete. Du gör ekonomiska analyser och skapar underlag inför beslut som är av betydelse för institutionens dagliga arbete och långsiktiga planering, i nära samarbete med institutionens prefekt men även studierektor.

Du ansvarar för att upprätta institutionens budget, prognoser och bokslut. Du sköter även budget och uppföljningar av institutionens forskningsprojekt, externa utbildningsuppdrag och andra projekt.

Vidare innebär arbetet rapportering och uppföljning internt inom myndigheten samt till externa finansiärer och uppdragsgivare.

I arbetet ingår även löpande bokföring och övriga ekonomiadministrativa uppgifter, såsom arvodesräkningar, löner och utlägg i ett personalsystem, samt hantering av interna och externa leverantörs- och kundfakturor.

Övriga administrativa uppgifter inom institutionen kan förekomma.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lägst kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande examen inom ekonomi samt erfarenhet av ekonomiarbete inom en stor organisation. Du har erfarenheter av att självständigt sköta och utveckla ekonomiarbete samt erfarenheter av och goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel.

Vidare har du god förmåga att presentera och förklara resultat, årsrapporter, analyser och uppföljningar på ett pedagogiskt sätt. Att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska är ett krav för anställningen.

Arbetet kräver också att du är analytisk och har förmåga att planera och prioritera i ditt arbete. Du är ansvarstagande, noggrann och kan snabbt sätta sig in i nya uppgifter. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp vid institutionen samt ha många kontaktytor och det är viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, gott ordningssinne och en hög integritet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att använda universitetets ekonomiska system och tidigare erfarenhet på lärosäte med liknande arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Till ansökan skall bifogas:

(1) Ett personligt brev där du motiverar ditt intresse för anställningen
(2) En meritförteckning (Curriculum Vitae)
(3) Kopior av examensbevis samt övriga relevanta betyg och intyg
(4) En lista med 2 referenspersoner, inklusive kontaktuppgifter.

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2020-10-30.

Övriga upplysningar
Anställningen är ett vikariat som omfattar 100% under 1 år med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Universitetet är dock en stor arbetsplats som ofta utlyser befattningar inom olika områden, vilket gör att det kan finnas goda möjligheter att fortsätta inom universitetet när vikariatet är slut.

Anställningen är placerad i Umeå.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Stina Wikberg, stina.wikberg@umu.se, 090-786 58 66.

Välkommen med din ansökan!

Snarast eller enligt överenskommelse

Stina Wikberg, prefekt

090-786 58 66, stina.wikberg@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1301-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-10-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.