Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ekonomisamordnare

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

Ansök

senast

2022-08-15

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker en ekonomisamordnare. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Sista ansökningsdag 2022-08-15.

Arbetsuppgifter
Anställningen som ekonomisamordnare innebär ett övergripande och samordnande ansvar för institutionens ekonomi samt en samordnande funktion för den personal vid institutionen som är verksamma inom ekonomiområdet. Ekonomisamordnaren är också rådgivande och ett kvalificerat stöd till institutionens ledning.

I arbetsuppgifterna ingår exempelvis:

  • upprättande av institutionens budget, prognoser och bokslut
  • framställan av ekonomiska kalkyler, analyser och utredningar
  • redovisning och uppföljning på institutions- och projektnivå
  • att upprätthålla och utveckla ekonomiadministrativa processer och rutiner

I arbetet ingår även löpande ekonomiadministration såsom kontering, omföring, hantering av leverantörs- och kundfakturor, arvodesräkningar och diarieföring. Andra administrativa uppgifter inom institutionen kan också förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen från universitet eller högskola inom ekonomiområdet, exempelvis från civilekonomprogrammet, med goda kunskaper för att kunna upprätta budget, prognos och bokslut. Du är van att arbeta i budget- och redovisningssystem, har goda kunskaper i Officepaketet samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

För anställningen är det meriterande med erfarenhet av självständigt arbete med upprättande av budget och bokslut. Även erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom större organisation eller statlig verksamhet, gärna universitet eller högskola, är meriterande.

För att passa för arbetet krävs en god förmåga att kunna se samband, skapa enkla och tydliga strukturer samt ha förmågan att beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Mångfalden av situationer och karaktären på frågor och problem som kan uppstå ställer också krav på att kunna arbeta utvecklingsinriktat och analytiskt. Vidare kräver arbetet god samarbets- och initiativförmåga, noggrannhet och självständighet samt ett serviceinriktat förhållningssätt. Eftersom arbetsbelastningen och uppgifterna kan variera med tiden, bör du även ha förmåga att klara tillfälliga arbetsanhopningar och ha lätt för att anpassa dig till förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Till ansökan bifogas:
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis från högskole- eller universitetsutbildning
- Intyg, betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2022-08-15.

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har ca 115 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. Inom institutionen studeras bland annat villkor för lärande i sociala, kulturella och institutionella sammanhang, informationsteknikens möjligheter för lärande samt bedömning och utvärdering.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Ewa Rolfsman, prefekt

090-7867606

Diarienummer

AN 2.2.1-1092-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.