Hoppa direkt till innehållet
printicon

Enhetschef - Universitetsservice

Universitetsservice

Ansök

senast

2019-10-17

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Beskrivning
Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Det gör vi bland annat genom att sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort, posthantering, växel och telefoni, tentamensservice, inköpssamordning samt husservice och växtskötsel. Vi erbjuder även tjänster som tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Vi är ungefär 170 anställda som jobbar vid Universitetsservice. Enheten består av fem FM-områden, Infocenter, samt ledning och stöd. Enheten ingår i Verksamhetsområde infrastruktur där även Lokalförsörjningsenheten är en del.

Nu söker vi en enhetschef som kan leda och utveckla Universitetsservice!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med universitetsanställda, fastighetsägare, samarbetspartners och universitetets kunder/medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen men även för framtiden.

I din roll som enhetschef har du personalansvar för ett tiotal underställda FM-chefer som du stödjer i deras dagliga arbete. Du ingår också i verksamhetsområde infrastrukturs ledningsgrupp och förväntas bidraga till områdets gemensamma utveckling.

Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp. Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation – gärna från organisationer i förändring. Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare. Ditt ledarskap är tillitsbaserat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Chefs- och ledarerfarenhet från större organisationer eller motsvarande utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
 • Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisationer.
 • En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
 • God kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

 • utbildning inom ledarskap
 • erfarenhet av förhandling, avtal och kontrakt (SLA – service level agreements)
 • erfarenhet av lean och logistikutveckling
 • erfarenhet av inköp och upphandling
 • erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar
 • erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola

Villkor
Anställningen avser en tillsvidareanställning, men provanställning kan komma att tillämpas. Sista ansökningsdag 2019-10-17.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med Verksamhetsområdeschef infrastruktur Richard Olsson. E-post: Richard.olsson@umu.se, tel.090-786 67 28 . Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel 090-786 70 30, e-post: tatja.anundsson@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Richard Olsson, Verksamhetsområdeschef

090-786 67 28

Tatja Anundsson, HR-specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-1396-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-10-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.