Hoppa direkt till innehållet
printicon

Examenshandläggare

Studentcentrum

Ansök

senast

2020-02-04

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa samt studievägledning och studentstöd. Här arbetar ca 45 personer.

Till Examina inom Studentcentrum söker vi nu en Examenshandläggare.

Arbetsuppgifter

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att handlägga examensansökningar, utfärda examensbevis samt handlägga och besluta om tillgodoräknande av studier från andra svenska och utländska lärosäten eller tillgodoräknande av relevant yrkeserfarenhet. Vidare informerar du studenter och universitetspersonal i frågor och regelverk som rör examen och tillgodoräknande.

Arbetsuppgifterna innebär framförallt att administrera, utreda, bedöma och fatta beslut i examens- och tillgodoräknandeärenden utifrån nationella och lokala bestämmelser. Arbetet medför även kontakter med studenter, personal vid Umeå universitet och andra lärosäten. En stor del av arbetet utförs i studiedokumentationssystemet Ladok.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en akademisk examen och erfarenhet av att arbeta med handläggning av examensärenden eller motsvarande. Du har erfarenhet av administrativt arbete och vana att fatta beslut utifrån gällande regelverk. Du har vana av att arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver goda kunskaper i skrift och tal i såväl svenska som engelska.

Som person är du noggrann, har lätt att prioritera och ta egna initiativ. Du är flexibel och har tålamod samt en vilja att vara delaktig i helhetsansvaret för verksamheten. Du är engagerad, skapar lätt och gärna kontakt med andra och har en positiv lösningsfokuserad inställning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Erfarenhet av administrativt arbete i Ladok samt god kunskap om examens- och tillgodoräknanderegler samt arbete med utländska högskolestudier är meriterande.

Villkor
Tillsvidare anställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag 2020-02-04. Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2020-03-01

Kontaktperson

Erik Ångman, Områdeschef Ladok Och Examina

090-786 96 08

Tatja Anundsson, HR-specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-50-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-02-04

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.