Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

printicon

Fältassistent, sommar

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Ansök

senast

2021-04-15

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Abisko

Vi söker en sommarfältassistent för att arbeta med en dynamisk grupp forskare vid Climate Impacts Research Centre (CIRC), Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, baserat i Abisko. Anställningen är på heltid och är tidsbegränsad till perioden 1 maj och 31 oktober 2021. Sista ansökningsdag är 2021-04-15.

Arbetsuppgifter
Fältassistenten kommer medverka i olika forskningsprojekt vid CIRC. Detta arbete omfattar planering och genomförande av insamling av miljödata i akvatiska- och terrestra miljöer, laboratoriearbete med vatten, mark och växtprover, samt att upprätthålla och reparera fältutrustning. Dessutom ska assistenten samordna forskningsaktiviteter med annan personal och med studenter vid CIRC. Arbetet inkluderar fysiskt krävande arbete utomhus, ofta inkluderande transport till fots eller på skidor med tung packning.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom biologi, ekologi eller naturgeografi eller motsvarande. Du har erfarenhet av fältprovtagning, av arbete med dataloggrar och fältmätningssensorer, samt av omhändertagande av prover för kemiska och biologiska analyser. Du har erfarenhet av att färdas i fjällterräng sommar och vintertid. Körkort för bil, samt goda kunskaper att kommunicera muntligt och skriftligt både på svenska och engelska är ett krav. Kunskaper i Windows eller Mac miljö med hjälp av Microsoft Office är också ett krav. Det är önskvärt om du har utbildning i första hjälpen och HLR-certifiering, samt förmåga att navigera med karta och kompass.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan skall innehålla:

  • Personligt brev
  • CV 

Sista ansökningsdag är 2021-04-15.

Kontakt
Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta: Keith Larson, keith.larson@umu.se.

Tillträde

2021-05-01

Kontaktperson

Keith Larson

090-786 50 29

Diarienummer

AN 2.2.1-446-21

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-04-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.