Forskare i datavetenskap med inriktning mot socialt intelligenta system

Institutionen för datavetenskap

senast

2019-09-30

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Institutionen för datavetenskap söker en forskare som kommer att knytas till forskargruppen Interaktiva och intelligenta system, med inriktning mot socialt intelligenta system och multiagentsystem för personanpassad coachning. Sista ansökningsdag 2019-09-30.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den person vi söker ska leda forskning och utveckling av teknologi baserad på artificiell intelligens inom ramen för forskningsprogrammet STAR-C. Framför allt innebär detta forskning kring argumentationslogiska ramverk för socialt intelligenta system, multiagentsystem, aktivitetsigenkänning och personanpassning.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, organisera och genomföra forskningsstudier, dokumentera och publicera forskningsresultat, utveckla demonstratorer och prototyper, samt genomföra användarstudier i samarbete med andra forskargrupper inom olika ämnesområden. Samverkan med forskargrupper inom olika ämnesområden och hälso- och sjukvården kommer att ingå, och därmed samordning av multidisciplinärt arbete. Handledning av doktorander kan komma att ingå.

En mindre del undervisning kommer att ingå i anställningen.

Anställningen omfattar 100 % av heltid och är tidsbegränsad till 2021-10-31. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Kompetenskrav
Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Ämnesområdet för doktorsexamen ska vara datavetenskap eller motsvarande. Forskare som ska undervisa eller handleda ska ha relevant högskolepedagogisk utbildning. Vidare krävs bred expertis inom området artificiell intelligens, samt specifik expertis och dokumenterad erfarenhet i argumentationslogik, multiagentsystem, aktivitetsigenkänning och personanpassade intelligenta system och miljöer. Kunskap om och praktisk erfarenhet av utveckling av multiagentsystem för intelligenta miljöer, som bland annat integrerar argumentationslogiska ramverk är ett krav. Kunskaper om och erfarenhet av medicinska terminologier för applikationer inom hälsoområdet, och grafiska databaser är likaså ett krav.

Graden av vetenskaplig skicklighet ska främst bedömas utifrån vetenskapliga arbeten som publicerats i internationellt spridda vetenskapliga tidskrifter och vid vetenskapliga konferenser som tillämpar ett peer-review system samt att i konkurrens erhålla externa forskningsmedel.

Graden av pedagogisk skicklighet ska främst bedömas utifrån dokumenterad genomgången högskolepedagogisk utbildning samt dokumenterade meriter från undervisning inom ämnesområdet för anställningen.

Arbetet förutsätter goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift, varför detta är ett krav för anställningen. Eftersom forskningsprojekten sker i nära samarbete med forskare inom andra forskningsdomäner och andra yrkeskategorier, främst inom vård och omsorg, läggs särskild vikt vid personlig lämplighet, förmåga att samarbeta och erfarenhet av tvärprofessionella forskningsprojekt.

Dokumenterad erfarenhet av multidisciplinära forskningsprojekt inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande.

Ansökan ska innehålla:

• personligt brev inklusive kontaktuppgifter
  • ett CV som innehåller akademiska och professionella meriter, inklusive erfarenheter när det gäller forskning och undervisning, samt en publikationslista
  • redogörelse för vetenskaplig verksamhet (se instruktioner i länk)
  • vidimerade kopior av relevanta betyg och examensbevis
  • kopior av högst tio publikationer av relevans för anställningen (inklusive din doktorsavhandling)
  • kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Anvisningar till utformning av redogörelsen av vetenskaplig verksamhet hittar du här.

Ansökan skall göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2019-09-30.

Information
Närmare upplysningar lämnas av docent Helena Lindgren, telefon +46(0)90 786 7773, helena@cs.umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Vid institutionen för datavetenskap bedrivs en stark och expanderande forskning inom ett flertal områden. För mer information se www.cs.umu.se.

Enligt överenskommelse.

Helena Lindgren

+46(0)90 786 7773

Diarienummer

AN 2.2.1-1205-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

+46 90-786 53 65

SEKO

+46 90-786 52 96

ST

+46 90-786 54 31

senast

2019-09-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.