Hoppa direkt till innehållet
printicon

Forskningsingenjör, 50%

Institutionen för fysiologisk botanik

Ansök

senast

2019-12-23

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi, speciellt på skogsträd, ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en forskningsingenjör med växtfysiologisk inriktning.

Beskrivning

Deltagande i ett projekt som kommer att skapa DNA-fri CRIPSR/Cas9-baserad transfektion och basredigeringsmetoder i Eukalyptus. Molekylär vävnadsodling och statistiska analyser utförs för att inducera och verifiera CRIPSR/Cas9-medierade mutationer i Eukalyptus. Anställningen är på 50% under perioden 2020-02-01-2021-01-25.

Arbetsuppgifter

Arbetet innehåller flera olika typer av rekombinant DNA och molekylära tekniker på DNA- och RNA- nivå in vivo och in vitro. Transfektion av Eucalyptus med CRISPR/Cas9-konstrukturer med användning av plasmider och ribonukleotidpartiklar med Agrobacterium-medierade och biolistiska transformationsmetoder. Arbetet innebär även analys av genomiska data.

Kvalifikationer

Vi söker dig med masterexamen inom bioteknik eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av Agrobacterium-medierad och biolistisk transformation, vävnadskultur och molekylärbiologiska metoder applicerade på Eukalyptus är en förutsättning. Tidigare erfarenheter av genomiska metoder och grundläggande dataanalyser av dessa är en förutsättning.

Det är viktigt att du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och samtidigt har en god förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Goda färdigheter i engelska (muntligt såväl som skriftligt) är nödvändigt.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse (5) Kontaktinformation till två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2020-02-01

Kontaktperson

Markus Schmid

090-7865417

Diarienummer

AN 2.2.1-1890-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-12-23

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.