Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Forskningsingenjör, 6 mån

Institutionen för klinisk vetenskap

Ansök

senast

2021-10-26

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vid Institutionen för Klinisk vetenskap bedrivs kliniskt inriktad forskning samt utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå inom nio olika ämnesområden. Undervisning ges inom läkarprogrammet och logopedprogrammet, men även som fristående kurs i barn- och ungdomspsykiatri. Pediatrik är ett ämne inom Institutionen med en bred forskningsaktivitet där pediatriks forskningslabb spelar en central roll och dit vi nu söker en forskningsingenjör. Anställningen är heltid och tidsbegränsad i 6 månader med tillträde enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Ett stort forskningsintresse på pediatrik är mikrobiotas roll vid hälsa och sjukdom. På pediatriks forskningslabb analyserar vi bakteriell sammansättning och diversitet i olika prover och använder oss av moderna tekniker så som metagenomik-sekvensering.

Arbetsuppgifter i anställningen som forskningsingenjör innefattar att planera, utforma och utföra laborativt arbete samt utvärdera och sammanställa resultat.  Vidare ingår i anställningen grundläggande arbetsuppgifter inom laborativ verksamhet såsom inköp av material och utrustning, hantering av disk och avfall, och beredning av lösningar som används vid arbete med celler.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom molekylärbiologi, bioteknik, biomedicin eller motsvarande.

Arbetet kräver:
- god förståelse och praktisk erfarenhet av klassiska molekylärbiologiska tekniker för nukleinsyra-analys (extraktion av DNA/RNA från eukaryoter och prokaryoter, PCR och modern sekvensering) samt peptid och protein-analys (Western Blot, ELISA, Luminex).
- erfarenhet av att planera och utföra sekvensering.
- bra förståelse och erfarenhet av att utvärdera resultat från PCR och sekvensering.
- noggrannhet, god organisationsförmåga och systematiskt arbetssätt.
- goda kunskaper att kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal såväl som skrift.

Utöver ovanstående önskar vi erfarenhet av:
- att preppa DNA/RNA från komplexa prover.
- att planera och utföra en PCR, RT-PCR, targeted PCR, barcode-baserad amplikon PCR.
- minst en modern sekvenseringsteknik (Illumina, Nanopore, IonTorrent)


Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Olof Sandström, ämnesföreträdare

olof.sandstrom@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1397-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-10-26

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.