Huvudmenyn dold.

Forskningsingenjör för arbete med bestämning av kolinlagring i sjöar

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

senast

2022-12-09

• Typ av anställning Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå universitet söker en Forskningsingenjör för arbete med kolinlagring i sjöar. Anställningen är på 50% och tidsbegränsad till 9 månader. Tillträde 1 januari 2023. Sista ansökningsdag är 2022-12-09.

Beskrivning
Den anställde ska bestämma inlagring av alloktont och autoktont organiskt material i sjösediment i Arktiska sjöar. Arbetet inkluderar att förbereda befintliga prover insamlade i fält för analys av stabila isotoper (främst väte men även kol och kväve) och sedan sammanställa resultaten och jämföra dessa med karaktären på sjöarna och dessa avrinningsområden och klimatbetingelser. Arbetet kommer att genomföras i nära samarbete med andra medverkande i projektet.

Anställningen finansieras av projektmedel (till Jan Karlsson) från Vetenskapsrådet.

Kompetenskrav
Vi söker dig med en masterexamen med inriktning mot geovetenskap eller liknande. Ytterligare krav är dokumenterad kunskap av de processer som kontrollerar inlagring av organiskt material i arktiska sjöar samt erfarenhet av bearbetning av prover för analys av stabila väteisotoper i organiskt material. Viktiga kriterier är även god förmåga att utrycka sig skriftligt och muntligt på engelska, kreativitet, initiativförmåga, självständighet samt samarbetsförmåga. Urvalet kommer att baseras på ansökan och intervjuer.

Ansökan
Ansökan, skriven på svenska eller engelska, ska vara oss tillhanda genom vårt rekryteringssystem Varbi/MyNetwork senast den 9 december 2022.

Ansökan ska innehålla:

• Personligt brev som beskriver din lämplighet för anställningen
  • CV med akademiska kvalifikationer
  • Studieintyg

Kontakt
Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Professor Jan Karlsson: (jan.p.karlsson@umu.se).

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 150 medarbetare. För mer information, se https://www.umu.se/emg

Faktaruta

2023-01-01

Löneform

Fast månadslön

Ansök senast

2022-12-09

Diarienummer

AN 2.2.1-1766-22

Jan Karlsson

090-7866002

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.