Forskningsingenjör i diskret matematik

Institutionen för matematik och matematisk statistik

senast

2018-03-02

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en forskningsingenjör som ska arbeta inom området extremal kombinatorik och/eller diskret sannolikhetsteori. Sista ansökningsdag är 2018-03-02.

Arbetsuppgifter

Beräkningsstöd till forskning i extremal kombinatorik som del av ett ESSENCE- finansierat projekt inom området extremala problem för hypergrafer. Mer specifikt, att bidra med programmering och programutveckling för användning av flagalgebra för extremalproblem av olika typer.

Kvalifikationer

Mastersexamen i matematik eller motsvarande. En bakgrund inom diskret matematik och utmärkta kommunikationsfärdigheter på engelska samt förmåga att samarbeta med andra krävs. Dokumenterad erfarenhet av arbete med teorin för flagalgebror krävs, samt praktisk erfarenhet av att implementera program för flagalgebraiska beräkningar.

Om anställningen

Anställningen avser heltid i 12 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem senast 2018-03-02. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla:

• En kortfattad beskrivning (max två sidor) av dig själv, din matematiska bakgrund, forskningsområde och tekniker inom diskret matematik som du har arbetat med. Du kan också i korthet beskriva forskningsprojekt som du deltagit i tidigare.
  • Curriculum vitae (CV) som inkluderar en publikations- och manusförteckning.
  • Kopior av (max fem) relevanta publikationer.
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner som känner dig, dina meriter och din vetenskapliga produktion.

Information

Ytterligare information kan lämnas av docent Klas Markström, 090-789721, klas.markstrom@umu.se eller prefekt Robert Johansson, 090-7869365, robert.johansson@umu.se

Vid Institutionen för matematik och matematisk statistik bedrivs forskning inom matematik, matematisk statistik, beräkningsvetenskap och matematikdidaktik. Viktiga samarbetspartners är tekniska högskolan, industrin, medicinska, biologiska och skogliga institutioner samt handelshögskolan. Utbildning sker inom alla nivåer och har sin tyngdpunkt inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram.

Mer om institutionen: www.math.umu.se

Enligt överenskommelse