Huvudmenyn dold.

Forskningsingenjör inom analytisk kemi med inriktning mot mikrobiologi

Umeå Plant Science Centre (UPSC)

senast

2022-07-05

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Projektbeskrivning

Swedish Metabolomics Centre (SMC; https://www.swedishmetabolomicscentre.se/) formades 2012 med stöd av Umeå universitet, Sveriges lantbruksuniversitet samt Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Det är ett nationellt center för metabolomikstudier samt profilering av små molekyler. Centrat förfogar idag över 9 masspektrometrar för metabolomikanalyser, 3 GC-MS samt 6 LC-MS/MS-instrument. Årligen genomförs på centret 70-80 full service projekt och bidrar till ungefär 30 peer-review artiklar per år.

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör vid SMC kommer du att ingå i SMCs team och vara med att utveckla mjukvaror och verktyg för storskalig dataanalys. I arbetet ingår att köra kemiska analyser med hjälp av masspektrometri samt att utveckla metabolomikbibliotek främst avseende bakteriespecifika föreningar.

Kvalifikationer

Mastersexamen inom biologi med fokus på mikrobiologi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet inom programmering och mjukvaruutveckling krävs. Dokumenterad erfarenhet inom metabolomik och lipidomikanalys samt god erfarenhet inom förprocessering av GCMS data och multivariat dataanalys krävs.

Erfarenhet av programmeringsspråk som JS script, R, Matlab och/eller python är meriterande. Erfarenhet av biovetenskapliga projekt och internationella samarbeten samt erfarenhet av att arbeta med bakterier som Mycobacterium tuberculosis är meriterande. Tidigare erfarenhet inom forskning är också meriterande. Även arbete inom testning, kontroll och kvalitetscertifiering av livsmedel och jordbruksprodukter är meriterande.

Förmåga att arbeta såväl självständig som i grupp samt goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska är ett krav. Vidare värdesätts egenskaper som kreativitet, initiativtagande och samarbetsförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV och kopior på relevanta examen (3) Kontaktinformation till två referenspersoner.

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Ansök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 5 juli 2022.

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till ett år. Tillträde 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

För mer information, vänligen kontakta Annika Johansson, annika.johansson01@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Annika Johansson

Diarienummer

AN 2.2.1-1153-22

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-07-05

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.