Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Kemiska Institutionen, Umeå universitet, söker en forskningsingenjör inom miljöanalytisk kemi med fokus på organisk spåranalys med masspektrometri. Anställningen är på heltid med start i oktober 2022. Sista ansökningsdag är den 27 maj, 2022.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med bred organisk spårämnesanalys inklusive: Våtkemiskt arbete, analys med gaskromatografi (GC) – högupplösande masspektrometri (HRMS), vätskekromatografi (LC) – HRMS och tvådimensionell GC (GCxGC) MS samt utvärdering av ”target”, ”screening” och ”non-target sceeening” data.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har masterexamen inom kemi, eller motsvarande. Du ska ha dokumenterad kompetens inom spårämnesanalys m.h.a. LC-HRMS, GC-HRMS, GCxGC-MS eller liknande MS tekniker. Du ska även ha arbetat med utvärdering av ”target”, ”screening” och ”non-target sceeening” data.

Förtrogenhet av KNIME och Python kodning och multivariat statistisk datautvärdering är meriterande.

Ansökan
Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska och ska vara i pdf format. Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, examensbevis, relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 27 maj, 2022.

Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till och med 7 maj 2023. Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Information
Närmare upplysningar lämnas av Peter Haglund, tfn: 090-786 6667 eller e-post: peter.haglund@umu.se

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, biologisk kemi, miljö- och biogeokemi och teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

2022-10-01 enligt överenskommelse.

Peter Haglund

Diarienummer

AN 2.2.1-822-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-05-27

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.