Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Tillsvidare anställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Vid Kansliet för medicin finns idag ca 40 medarbetare som arbetar med frågor inom ekonomi, forskning och utbildning, HR, kommunikation samt administration av läkarprogrammet.

Vi söker en kommunikatör som vill utveckla arbetet med att kommunicera Medicinska fakultetens forskning till olika målgrupper. Rollen som forskningskommunikatör är både operativ och strategisk. Du fångar upp frågor inom verksamheten, arbetar proaktivt samt arbetar med att förmedla och ta fram innehåll som ska publiceras i olika kanaler.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att utveckla och förvalta Medicinska fakultetens forskningskommunikation och i det arbetet har du också ett nära samarbete med fakultetens forskare. Arbetsuppgifterna består bland annat av att digitalt presentera fakultetens forskning, arbeta med sociala medier och populärvetenskapliga event, skriva pressmeddelanden men också att arbeta med film- och fotoproduktion. I dina arbetsuppgifter ingår ett kontinuerligt strategiskt utvecklingsarbete och att planera, driva och samordna projekt inom kommunikationsområdet. I arbetet kan även komma att ingå handläggning i fakultetens nämnder/råd.

I arbetsuppgifterna ingår att vara stöd till fakultetens ledning när det gäller olika kommunikations-frågor, bland annat press-/mediafrågor, samt kommunikationsplanering

Arbetet sker i hög grad självständigt men även i samarbete med kommunikatörer vid institutioner inom den Medicinska fakulteten, den centrala Kommunikationsenheten och övriga kommunikatörer inom myndigheten.  I arbetet ingår även samarbete med externa parter. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

I arbetet som kommunikatör vid den fakultetsgemensamma nivån med placering vid Kansliet för medicin säkerställer du att kommunikationen överensstämmer med den statliga värdegrunden, övergripande styrdokument och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Du kommer att ingå i Kansliet för medicins kommunikatörsgrupp där det gemensamma ansvaret är forsknings- och utbildningskommunikation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha dokumenterat god erfarenhet av webpublicering och skrivande. Vidare krävs att du har utmärkt språklig och stilistisk förmåga i både tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Då arbetet innebär många kontakter krävs integritet, god samarbetsförmåga och hög grad av servicekänsla. Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan arbeta självständigt. Du är också initiativtagande, lösnings- och utvecklingsorienterad och har en god förmåga att arbeta strukturerat och noggrant även under arbetstoppar och när arbetet inbegriper flera samtidigt pågående processer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är erfarenhet från arbete inom universitets- och högskoleområdet, och då framför allt förvärvade kunskaper inom det medicinska /vetenskaps/området (inkluderande livsvetenskaper och hälsovetenskap). Meriterande är även erfarenhet av arbete med layout och formgivning samt arbete med bild och filmproduktion.

Övrigt

Om du tycker att arbetet verkar intressant - skicka in ett personligt brev, meritsammanställning samt betyg och intyg som är relevanta för anställningen.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta biträdande kanslichef Petra Norqvist,
petra.norqvist@umu.se

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem. Vi vill ha din ansökan senast 2023-01-06.

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

enl överenskommelse

Löneform

månadslön

Ansök senast

2023-01-06

Diarienummer

AN 2.2.1-1775-22

Petra Norqvist

090-7865400

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.