Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 26 medarbetare inom VFU-samordning, utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation, studievägledning etc. Lärarhögskolan driver även en forskarskola inom det utbildningsvetenskapliga området som inkluderar forskarstuderande och handledare från hela universitetet. Forskarskolan har en internationaliseringsprofil och verkar för att skapa en kreativ och sammanhållen forskarutbildningsmiljö i utbildningsvetenskap vid Umeå universitet.

Vi söker nu en koordinator för forskarskolan på heltid till Lärarhögskolans kansli. Anställningen är tillsvidare, med tillträde den 1 december 2022 eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din anställning arbetar du med att koordinera Lärarhögskolans forskarskola inom det utbildningsvetenskapliga området. Du är delaktig i den fortlöpande planeringen av verksamheten tillsammans med föreståndare och biträdande föreståndare och har ett operativt, samordnande ansvar. I din roll ger du ett kvalificerat stöd till alla forskarskolans aktiviteter, vilket bland annat innefattar campusträffar, kurser och internat. Exempel på andra arbetsuppgifter är kommunikation med doktorander och handledare, administration av skriftserie, uppföljningsarbete, stöd vid doktorandutlysningar och rekryteringar  samt stöd vid gruppresor inom och utom Sverige. En stor del av kommunikationen sker på engelska.

Dessutom kommer du att vara sekreterare i Lärarhögskolans forskningskommitté.

Kompetenskrav

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och som har erfarenhet av att arbeta med forskarutbildning på en övergripande nivå. Goda kunskaper om forskarutbildningens villkor är ett krav liksom god förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation i både svenska och engelska. Du behärskar digitala kommunikationsplattformar som Canvas, Zoom och Teams och har goda färdigheter i Office-paketet. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du självständigt organiserar och prioriterar så att du kan hantera komplexa arbetsflöden även under tidspress. Du har god samarbetsförmåga och servicekänsla. Vidare har du god administrativ förmåga och är strukturerad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har kännedom om universitetets organisation, villkor och regelverk samt erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom offentlig förvaltning. Det är även en merit om du har disputerat inom relevant ämnesområde.

Ansökan

Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

1 december 2022 eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-10-11

Diarienummer

AN 2.2.1-1389-22

Anna Behndig, biträdande kanslichef

090-7865597,anna.behndig@umu.se

Carina Rönnqvist, forskningssamordnare

090-7867610,carina.ronnqvist@umu.se

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.