Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Forskningssamordnare inom fysisk aktivitet och hälsa

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

senast

2021-02-07

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bedriver omfattande forskning inom området fysisk aktivitet och hälsa. Vi söker nu en projektsamordnare som ska hålla samman flera olika delstudier som är kopplade till SCAPIS, VIPVIZA och andra forskningsprojekt som är kopplade till VIP (Västerbottens InterventionsProgram). Det ingår också samordning av de pågående experimentella studierna ROSEBUD och DEMAND.

Arbetsuppgifter

Din uppgift är att samordna forskningsaktiviteter och du har en aktiv roll i flera forskningsprojekt kring fysisk aktivitet för ämnet allmänmedicin vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin.

Du ska ta ansvar för övergripande samordning och administrativ ledning av de aktuella forskningsprojekten. Du kommer att fungera som den primära administrativa kontaktpunkten för forskare och administrativ personal och som den huvudsakliga operativa förbindelsen med andra forskningsorganisationer och finansieringsorgan.

Du har också en aktiv roll i forskningsprojekten och kommer att kunna delta i utvecklingen av forskningsförslag och leda eller arbeta med specifika forskningsuppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår också metodarbete för hantering av accelerometerdata i befolkningsstudier inklusive samarbete med övriga studiecentra i SCAPIS-studien avseende metodutveckling och analysarbete avseende sambandet mellan fysisk aktivitet, glukosomsättning och minnesstörningar, samt metodstöd och samordning av aktivitetsanalyser genomförda i de pågående experimentella studierna ROSEBUD och DEMAND.

Kvalifikationer

Medicine doktorsexamen samt erfarenhet av arbete med både activPAL och Actigraph accelerometri inklusive användande av respektive programvara. Erfarenhet av arbete med metabola och hormonella analyser i relation till accelerometer-data samt mätningar av kognitiv förmåga.

Ett krav är förmåga att självständigt planera och utveckla metoder och genomföra analyser samt sammanfatta resultat muntligt och skriftligt på engelska.

Du ska också ha dokumenterat god förmåga att samverka inom gruppen och med andra forskargrupper.

Det förväntas att du ska bedriva egen forskning inom området och söka egna forskningsbidrag.

Tidigare arbete med algoritmer för analys av aktivitetsdata är en merit.

Villkor

Tillsvidareanställning heltid.

Provanställning kan komma att tillämpas

Snarast enligt överenskommelse

Patrik Wennberg

Diarienummer

AN 2.2.1-49-21

senast

2021-02-07

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.