Hoppa direkt till innehållet
printicon

Forskningssamordnare med inriktning Life science

Enheten för externa relationer

Ansök

senast

2019-12-02

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Beskrivning

Vi söker en forskningssamordnare med inriktning Life science till Grants Office vid enheten för Externa relationer.

Grants Office är en viktig del av det centrala forskningsstödet vid Umeå universitet. Vi erbjuder forskare stöd vid ansökningar till nationella/internationella forskningsprogram, att identifiera, söka och hantera externa forskningsmedel samt ger stöd till universitetsledning i frågor främst rörande forskningsfinansiering. Vi är idag nio medarbetare med olika bakgrunder och kompetenser.

Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att stärka samt utveckla forskningsstödet vid universitetet, bevaka och sprida information om aktuella utlysningar och medverkar aktivt i det övergripande strategiarbetet vid Umeå universitet.

Arbetsuppgifter

I din roll som forskningssamordnare stödjer du Umeå universitet och dess forskare genom att ge strategiskt och operativt stöd i frågor kring forskningsansökningar, forskningsfinansieringsfrågor, forskningspolitik och omvärldsbevakning. Du deltar aktivt i arbetet med att ge stöd till forskare främst pre-award och i utvecklingsarbetet av ett förbättrat centralt forskningsstöd t.ex. utveckling av Grants Office informationsmaterial/kursutbud. Din tjänst kommer vara inriktat på att utveckla det centrala stödet till våra fakulteter inom området Life science vid Umeå universitet, men du förutsätts även kunna bidra till andra discipliner.

Du bidrar till kärnverksamheten i dess utveckling genom att löpande genomföra omvärldsanalyser, delta i informationsinsatser och ta fram beslutsunderlag till olika intressenter. Du ger strategiskt och operativt stöd till universitetsledningen i universitetsövergripande frågor kopplat till forskningsfinansiering och området Life science. Du är föredragande vid universitetsgemensamma råd där dina uppdrag/analyser presenteras.

Din placering kommer att vara vid Grants Office men arbetet förutsätter samarbete med flera enheter inom universitetsförvaltningen, fakulteter och institutioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad inom relevant ämnesområde och har flera års arbetslivserfarenhet. Vidare har du:

 • Mycket goda erfarenheter av att skriva och utvärdera externa forskningsansökningar
 • Goda kunskaper om nationella/internationella bidragsprogram och finansieringsregler, särskilt från Sverige och Europa
 • Goda kunskaper om bidragshantering över forskningsbidragens hela livscykel – pre- och post-award
 • Gedigen erfarenhet av att ge kvalificerat skrivstöd eller leda/koordinera ansökningsskrivande
 • Utmärkta planerings-och organisationsfärdigheter med god förmåga att prioritera arbetsuppgifter
 • Utmärkta färdigheter inom kommunikation och social kompetens med förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Som forskningssamordnare behöver du vara självgående men också planera, leda och genomföra projekt tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer och har ett proaktivt arbetssätt som ger positiva effekter på verksamhetens utveckling. Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och engagerad. Du kan förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt på såväl svenska som engelska, muntligt och skriftligt.

Meriterande

 • Erfarenhet av att ge administrativt stöd för området Life science
 • Erfarenhet av att ge stöd till högsta ledning inom offentlig organisation
 • Erfarenhet från analys och uppföljning inom offentlig förvaltning

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Villkor

Tillsvidareanställning med tjänstgöring 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Hans-Olov Byquist, tel 072-538 53 55, e-post hans-olov.byquist@umu.se eller verksamhetsledare Kristoffer Lindell, tel 070-308 00 31 , e-post kristoffer.lindell@umu.se. Se även www.er.umu.se 

Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-02.

Tillträde

Snarast möjligt enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1642-19

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-12-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.