Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Forskningssamordnare

Enheten för forskningsstöd och samverkan

Ansök

senast

2021-10-25

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Beskrivning

Enheten för forskningsstöd och samverkan har två inriktningar: forskningsstöd och samverkan. Denna tjänst som nu utlyses avses verka inom forskningsstöd. Enheten utgör en viktig del av det centrala forskningsstödet vid Umeå universitet och stödjer universitetets mål om att öka andelen nationella- och internationella externa forskningsmedel.

Vi söker nu en forskningssamordnare till enheten för forskningsstöd och samverkan.

Vi erbjuder dig en meningsfull och omväxlande tjänst där du får möjlighet att arbeta med att utveckla och stärka forskningsstödet vid Umeå universitet. Hos oss tar du del av och bidrar till den senaste utvecklingen inom forskningsfinansiering. Samtidigt breddar du ditt nätverk i Sverige och Europa. Arbetet präglas av spännande möten med forskare från olika discipliner.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om tio medarbetare bestående av verksamhetsledare, EU-expert, forskningssamordnare, ekonomer och jurister vilka arbetar för att stärka våra forskares möjligheter att konkurrera om externa forskningsmedel. Vi gör detta genom att informera om forskningsfinansiering och finansiärernas krav, vara stöd i ansökningsprocessen och under projektetens gång samt ge feedback för att stärka ansökningar. Detta sker via seminarier för både forskare och administratörer, information genom hemsidor och nyhetsbrev samt aktivt arbeta med forskares ansökningar.   

Arbetsuppgifter
Som forskningssamordnare arbetar du med avancerad rådgivning och skrivstöd till forskare i samband med ansökningar till forskningsprojekt. Du planerar och leder seminarier och informationstillfällen liksom är delaktig i arbetet med att utveckla och ständigt förbättra forskningsstödet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Disputerat inom humaniora eller samhällsvetenskap
 • Erfarenhet av att skriva och utvärdera externa forskningsansökningar
 • Förmåga att organisera och prioritera så att du kan hantera komplexa arbetsflöden även under tidspress
 • Förmåga att arbeta självständigt, men samtidig har lätt för att arbeta i grupp
 • Ansvarskänsla, servicekänsla, samt förmåga att skapa goda relationer med olika aktörer
 • Förmåga att förmedla dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Du skall även vara självgående men också kunna planera, leda och genomföra projekt tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer och har ett proaktivt arbetssätt som ger positiva effekter på verksamhetens utveckling. Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och engagerad.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att ge kvalificerat skrivstöd eller leda/koordinera ansökningsskrivande
 • Erfarenhet från arbete vid andra forskningsstödjande verksamheter/Grants Office eller arbete hos forskningsfinansiärer
 • Erfarenhet av tvär-/mångvetenskapligt arbetssätt
 • Relevanta nätverk nationellt och internationellt

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en 100 % tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-25!

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Kontaktperson

Hans-Olov Byqvist, enhetschef

090-786 53 55

Agneta Hånell Plamboeck, verksamhetsledare

073-211 10 00

Tatja Anundsson, HR-specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-1333-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-10-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.