"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Forskningssamordnare

Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Ansök

senast

2023-10-04

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för koordinering av institutionens forskningsansökningar, avtal, ekonomi, institutionens övergripande budget, prognoser, och verksamhetsuppföljning och bokslut. Du ansvarar också för avtalshantering och rapportering av EU projekt, samt för projekt från andra nationella/internationella finansiärer, inklusive kontakt med lärosäten runt om i världen vid samarbetsprojekt och ansökningar. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och förväntas bidra vid strategiska samråd kring institutionens verksamhet. 

Du kommer att ansvara för kommunikation och planering med forskare, lärare och administratörer kring rutiner och system på institutionens- och universitetsnivå med speciellt fokus på hantering och planering av externa bidrag samt ekonomisk kompetens och resurshantering i framtagande av forskningsansökningar samt rapportering. 

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid samt anpassas efter din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleexamen på lägst kandidatnivå inom folkhälsovetenskap, ekonomiområdet eller motsvarande samt flerårig erfarenhet av kvalificerad forskningssamordning, avtalshantering och ekonomiarbete inom universitet eller högskola. Du har erfarenhet av kommunikation med forskare kring ansökningar, avtal, och rapportering verksamhets- och ekonomistyrning samt erfarenhet av budgetering, prognostisering och bokslutsarbete. 

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både engelska och svenska är ett krav.

Som person har du god förmåga att se samband, kunna skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Du är målmedveten, effektiv, analytisk och har integritet samt en stark vilja att utvecklas. Arbetet kräver också god samarbetsförmåga, självständighet och initiativförmåga, därför kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av redovisning av projekt inom EU:s ramprogram är meriterande. Faktaruta

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-10-04

Diarienummer

AN 2.2.1-1481-23

Kontaktperson

Anna-Karin Hurtig

090-7856812

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.