Huvudmenyn dold.

Första forskningsassistent inom biomedicinsk bildbehandling

Institutionen för integrativ medicinsk biologi

senast

2021-11-29

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi söker nu en första forskningsassistent inom biomedicinsk bildbehandling. Anställningen är på heltid till och med den 31:a oktober 2022. Tillträde sker den 1:a januari 2022 eller enligt överenskommelse, stationeringsort är Umeå.

Om anställningen

Den anställda kommer till ca 50 procent att arbeta inom ett forskningsprojekt finansierat med medel från Strategic Research Area Neuroscience Umeå (StratNeuro). Ett huvudmål med projekt är utveckling och etablering av icke-invasiva avbildningsmetoder (MRT och PET) i små djur för att kartlägga hjärnans åldersförändringar. Anställningen innefattar handledning av studenter och postdoktorer som jobbar med smådjurs-MRT och -PET, analys av bilddata, samt immunhistokemisk utvärdering och analyser av hjärnvävnad.

Resterande del av anställningen omfattar självständiga forskningsprojekt inom liknande områden. För rätt person kan även undervisning komma att förekomma inom exempelvis histologi med cellbiologi.

Läs om Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi här: https://www.umu.se/institutionen-for-integrativ-medicinsk-biologi/

Kvalifikationer

För att vara behörig anställningen krävs avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Avhandlingsämnet skall vara inom ett relevant område, såsom biologi eller neurovetenskap. Teknisk kompetens inom smådjurs-MRT, bild- och avancerad statistisk analys, liksom erfarenhet av anestesi och hantering av små djur är ett krav. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Det är starkt meriterande att du har publicerat i internationella vetenskapliga tidskrifter och har relevant pedagogisk kompetens.

Ansökan

Du ansöker via Umeå universitets rekryteringssystem senast 2021-11-29. Din ansökan ska vara på engelska eller svenska och innehålla:

• Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes forskningserfarenhet, forskningsintresse och lämplighet för projektet.
  • Curriculum vitae (CV) som inkluderar examina med verifikat, teknisk expertis, anställningar, publikationslista, samt namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Har du frågor om anställningen kontakta Staffan Johansson: staffan.o.johansson@umu.se eller Anna Rieckmann: anna.rieckmann@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet.

Välkommen med din ansökan!

2022-01-01 eller enligt överenskommelse

Staffan Johansson

staffan.o.johansson@umu.se

Anna Rieckmann

anna.rieckmann@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1606-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SACO

ST

senast

2021-11-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.