Huvudmenyn dold.

Första forskningsassistent inom high-throughput screening

Institutionen för integrativ medicinsk biologi

senast

2021-10-26

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen integrativ medicinsk biologi (IMB) söker nu en första forskningsassistent som kommer att arbeta i ett av våra forskningsprojekt inom high-throughput screening. Anställningen är en allmänvisstidsanställning på heltid under ett år med stationeringsort i Umeå. Startdatum är 2021-12-01 eller enligt överenskommelse.

Beskrivning

Du kommer att arbeta självständigt inom ett forskningsprojekt finansierat med medel från Wallenberg Centre for Molecular Medicine (WCMM). Ett av projektets huvudmål är att identifiera nya syntetiska ligander för en G-proteinkopplad receptor (GPCR) som har en viktig roll i hjärnans utveckling och reglering av bl.a. dopaminbanornas funktion. Arbetet kommer fokusera på utvecklande av- och datainsamling från assays för att identifiera och karaktärisera de nya receptorliganderna men kan även omfatta handledning av studenter, doktorander, och postdoktorer som jobbar med cellodling och signaleringsassays för receptorfunktion.

Kvalifikationer

För att vara behörig krävs att du avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom ett relevant område såsom farmakologi eller farmaceutisk kemi. Doktorsavhandlingen ska inte vara äldre än fem år. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Den sökande ska ha två års erfarenhet av postdoktoralt arbete och det är meriterande om arbetet utförts i annat land än där avhandlingen framlades. Vidare söker vi en person som har teknisk kompetens inom cellodling, förberedande av substansbibliotek för high-throughput screening (HTS) och utarbetande av fuktionella assays för HTS. Du ska ha minst tre publicerade originalartiklar som förstaförfattare i internationella fackgranskade tidskrifter och du ska ha god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är meriterande om den sökande har erfarenhet av arbete inom farmaceutisk kemi och kemisk syntes och/eller läkemedelsutveckling (struktur-aktivitetsstudier och hit-to-lead-optimering), liksom erfarenhet med biofysiska metoder för karaktärisering av receptor-ligandinteraktioner. Vi ser gärna att den sökande har en apotekarexamen eller motsvarande.

Ansökan

Du registrerar din ansökan via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi senast 2021-10-27. Din ansökan ska vara på engelska eller svenska och innehålla:

• Ett kort följebrev med beskrivning av forskningserfarenhet, tekniska expertis, forskningsintresse och lämplighet för projektet (ca en till två A4-sidor).
  • CV (curriculum vitae) som inkluderar examina med verifikat, anställningar, publikationslista
  • Namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Vid frågor gällande anställningen kontakta Stig Jacobsson: stig.jacobsson@umu.se, professor vid IMB, Umeå universitet.

Läs mer om Institutionen för integrativ medicinsk biologi här: https://www.umu.se/institutionen-for-integrativ-medicinsk-biologi/

Välkommen med din ansökan!

2021-12-01

Stig Jacobsson

stig.jacobsson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1386-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-10-26

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.