Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för fysik söker nu en första forskningsingenjör för arbete med nya grafenrelaterade material. Arbetet är inriktat mot att utveckla nya grafenmaterial som är optimerade för energilagring i superkondensatorer, och att studera materialens struktur och egenskaper.

Projektbeskrivning
Projektet är fokuserat mot syntes av nya grafenrelaterade material, optimerade för tillämpning i superkondensatorer. Arbetet syftar till att skapa material med stor yta genom kemisk modifiering av grafen och grafenoxider, utformning av olika typer av defekter och tillsättning av nanopartiklar.  Projektet är inriktat på miljövänliga vattenbaserade dispersioner baserade på grafenrelaterade material (GRM) för tillverkning av elektroder med hög ytarea. Dispersioner och bläck skall optimeras så att deras egenskaper lämpar sig för produktion av superkondensatorer, samt för de tillverkningsmetoder som används i industrin, exempelvis spraybeläggning och bläckstråletryck.

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 24 månader med tillträde 1 juli eller enligt överenskommelse.  Sista ansökningsdag 2022-06-02.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är engagerad och ansvarsfull och som brinner för att utvecklas, både som individuell forskare och som medlem av en forskargrupp.

Du ska ha en doktorsexamen i experimentell fysik eller angränsande ämne, eller motsvarande utländsk examen.

Dokumenterad erfarenhet av arbete med grafenrelaterade material, karakterisering av superkondensatorers prestanda, och/eller syntes och karakterisering av kolmaterial är ett krav. Erfarenhet av experimentellt arbete med porösa material,  och/eller syntes och karakterisering av kolbaserade material samt röntgendiffraktion Raman- och FTIR-spektroskopi är meriterande.

Erfarenhet av arbete elektrokemiska mätningar, såsom cyklisk voltammetri, och impedansspektroskopi är likaså meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom samarbets- och kommunikationsförmåga, samt analytisk förmåga. Det är viktigt att du har god initiativförmåga och förmåga till självständigt arbete. Projektet bedrivs i en internationell miljö, och därför krävs mycket god kompetens i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

Din ansökan ska innehålla:
1.  Ett följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och  motivering varför du söker,
2.  Curriculum vitae (CV),
3.  En publikationslista,
4.  Kopior på relevanta examensbevis
5.  Kopia av doktorsavhandling och relevanta publikationer,

Vid eventuellt intervjutillfälle kommer två referenser att efterfrågas.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi, och ska vara inkommen senast 2022-06-02.

Information
Närmare upplysningar lämnas av Dr. Alexandr Talyzin, tel 090-786 63 20, alexandr.talyzin@umu.se

Välkommen med din ansökan!

1 juli eller enligt överenskommelse.

Alexandr Talyzin

Diarienummer

AN 2.2.1-875-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-06-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.