Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 80 %
  • Ort Umeå

Institutionen för odontologi består av ca 60 medarbetare och vi bedriver undervisning på tandläkarprogrammet, tandhygienistprogrammet och tandteknikerprogrammet samt odontologisk forskning. Vi söker nu en första forskningsingenjör till en av våra forskningsgrupper inom odontologisk materialvetenskap. Anställningen är på 80 % under tolv månader.

Projektbeskrivning
Du kommer vara en del av ett projekt där vi jobbar med att ta fram nya fyllningsmaterial. Målet med vårat med projekt att kunna ta fram ett fyllningsmaterial som är antibakteriellt, har hög hållfasthet och som även ger ökad remineralisering av tanden.

Arbetsuppgifter
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår syntetisering av keramiska material, mekaniska testningar av dentala material och materialkarakterisering med hjälp av elektroniskmikroskop, X-ray diffraktion. Vidare ingår i anställningen grundläggande arbetsuppgifter inom laborativ verksamhet såsom underhåll av forskningsutrustning, inköp av material och utrustning.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har doktorsexamen i något av ämnena fysik, materialvetenskap eller motsvarande. Gärna flerårig erfarenhet relaterad till syntes och testning av dentala material och förstå relevanta teststandarder och nödvändiga testmetoder.

Arbetet kräver:

• Erfarenhet om syntetisering och bearbetning av keramiska material
  • Har erfarenhet av statiska och dynamiska mekaniska testet av dentala material som följer ISO-eller ASTM-standarder
  • Tidigare erfarenhet av materialkarakterisering genom användning av elektronmikroskop, X-ray diffraktion
  • Noggrannhet, god organisationsförmåga och förmåga till datasammanställning
  • Att du kan uttrycka dig väl på engelska i tal såväl som skrift

Övriga önskvärda kvalifikationer
Vidare lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga och flexibilitet då vi har ett nära samarbete med andra forskargrupper. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

En komplett ansökan ska innehålla:

• ett följebrev som sammanfattar dina kvalifikationer, forskningsintressen och motiv för ansökan (max 2 sidor),
  • en meritförteckning med publikationslista,
  • kopior av din doktorsavhandling och relevanta publikationer,
  • kopior av examensbevis eller motsvarande

Villkor
Anställningen är på 80 % och tidsbegränsad under 12 månader.

Närmare upplysningar lämnas av Universitetslektor Wen Kou, +46-90-7864368,

wen.kou@umu.se

Du ansöker via Umeå universitets e-rekryteringssystem och fullständig ansökan ska vara inkommen senast 211028.

Välkommen med din ansökan!

Enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1398-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-10-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.