Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör, avkodning av signalnätverk för växters stressrespons

Institutionen för fysik

Ansök

senast

2022-11-30

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning Heltid
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Institutionen för fysik söker en första forskningsingenjör till tvärvetenskapliga Integrated Science Lab, IceLab. Anställningen är på sju månader och avser heltid med start i januari 2023 eller enligt överenskommelse.

IceLab
IceLab är ett fysiskt nav för tvärvetenskaplig forskning som drivs av institutionerna för ekologi, miljö och geovetenskap; matematik och matematisk statistik och fysik. Vi är cirka 20 forskare med olika bakgrund. Tillsammans arbetar vi med att lösa problem inom livsvetenskaperna med verktyg från fysik, matematik och datavetenskap. För passionen till nya idéer försöker vi föra samman forskare från olika discipliner genom att organisera innovativa och kreativa events.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en förste forskningsingenjör till vår interdisciplinära forskargrupp för bioinformatiska studier av data som erhålls med hjälp av storskalig sekvensering (RNAseq, ChIP-seq) och metabolomik. Arbetsuppgifterna består även av att utföra laborativa experiment som innefattar odling och stressbehandling av Arabidopsis Thaliana, isolering av RNA, proteinextrakt och metaboliter från Arabidopsis. IceLab erbjuder en kreativ och utvecklande miljö för interdisciplinär forskning som ger stora möjligheter att utforska och förverkliga andra projekt också.

Kvalifikationer
Du ska ha en doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i molekylärbiologi, cellbiologi eller motsvarande. Sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med minst ett relevant scriptspråk (R, Python, Perl, C) samt kunskap om de beräkningsvetenskapliga metoder som används för analys av Illumina-sekvenseringsdata. Erfarenhet av arbete med nätverksanalys och komparativ genomik för identifiering av transkriptionsregulatoriska mekanismer är ett krav. Anställningen kräver även erfarenhet av arbete med Linux och Bash script, Git, RStudio, RShiny, databaser och HPC. Du ska ha goda sociala egenskaper samt en god förmåga att samarbeta både i grupp och individuellt.

Övriga önskvärda kvalifikationer är praktisk erfarenhet av arbete med olika typer av stressbehandling av Arabidopsis.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1. Ett följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och motivering varför du söker (max 2 sidor),
2. En meritförteckning (CV),
3. En publikationslista,
4. Kopior på doktorsexamensbevis och andra relevanta examensbevis,
5. Kopia av doktorsavhandling och relevanta publikationer,
6. Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner,
7. Övriga handlingar som du vill åberopa.

Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska. Ansökan görs genom vårt elektroniska rekryteringssystem. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF. Logga in på systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida. Sista ansökningsdag är 2022-11-30.

Övrig information          
Närmare upplysningar lämnas av Martin Rosvall, martin.rosvall@umu.se.
Forskning: https://www.martinrosvall.com
Kartläggningsverktyg: https://www.mapequation.org 
IceLab: https://icelab.se

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-11-30

Diarienummer

AN 2.2.1-1647-22

Kontaktperson

Martin Rosvall

070-2391973

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.